Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloos, wat het beste voor mij?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben aan het kijken naar draadloos. Het zit zo:
  Ik heb nu bijna een jaar een eigen pc, en wil graag internet. We hebben beneden ADSL, met een USB modem. Ik mag geen kabel naar boven leggen van mijn ouders. Nu wil ik het volgende:
  USB modem gaat weg, ik wil ADSL op beide pcs. Op onze pc benden is er de ADSL lijn, en om kosten te besparen wil daar het router/modem/whatever neerzetten, en via een ingebouwde switch de pc verbinden met een UTP kabeltje.
  Op mijn eigen pc wil dan een PCI kaartje wat in verbinding staat met het modem/router/whatever ding. Er is tegenwoordig een groot wireless aanbod (te groot vind ik). Wireless routers met ingebouwd ADSL modem, een beetje snelheid (54 ongeveer) en 4 poorts switch voor een betaalbare pris vind je niet veel, ik zag een Etech modem/router. Hebben jullie daar ervaringen mee?
  En als ik dat niet zou nemen, wat kan ik dan het beste naart zoeken, een Accespoint op een Modem/router ofzo?
  Graag tips

  Thnx
 • IK zag nu ook:
  Linksys All-In-One WAG54G (ADSL Analoog) € 129.00
  Mij lijkt linksys iets meer kwaliteit, niet?
 • WiFi is leuk, maar het bereik is in een verticaal vlak een stuk minder dan in een horizonaal vlak. Daarnaast is ook de constructie van het huis van je ouders belangrijk. Als de vloeren van gewapend beton zijn (met ijzer) dan bewijfel ik of je überhaupt bereik hebt op je zolderkamer.

  Over die bekabeling in huis; misschien kun je voorstellen om het langs de verwarmingsbuizen te trekken; dat scheelt een hoop boor en sloopwerk.
 • Dat is lastig jah, kijk ik zit een verdieping hoger, maar dan aan de andere kant. De kamer waar deze pc staat is er bijgebouwd en zoit aan een eigelijke buitenmuur. Hij zou wel via de hal kunnen, maar ik weet niet hoe ze hun weg zoeken.
 • ff met mn vader gebabbeld, mss krijgen we draadloos en hoef ik nix te betalen :P
  De Tornado 840 (ADSL modem met wireless) lijkt me intersessant en is volgens mij best goed, en dan denk ik dat ie of hier beneden komt en ik een wireles pci neem, maar ik vraag me af of hij het haalt, omdat dat stuk hier aangebouwd is en je met een buitenmuur zit. Anders komt ie in de meterkast, das tussen de 2 pcs in, en mn vader vond hjet niet erg om dan 2 pci kaarten te nemen.
  Wat denken jullie?
 • Zal toch proberen om draden te trekken. Draadloos is niet zeker dat het goed werkt. En het is veel goedkoper. Huur anders een klusjesman voor het geld dat de draadloze router kost.
  Met draden heb je tenminste zekerheid.
 • ja weet ik, maar mijn vader wil het niet (en dan zoeizo iemand laten doen :-? ). Ik zal het er eend over hebben
 • ik zou je een Senao NL-2611CB3 Plus Deluxe 200 Mw aanraden de accesspoint is 1 van de beste.
 • Heeft dit merk ook ADSL modem? En wat heb je betaald? En waarom vind je deze goed?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.