Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

internetten met XP & 98

Anoniem
Overzicht
8 antwoorden
 • Ik heb onlangs een nieuwe computer aangeschaft die op windows XP draait, daarnaast heb ik nog een oude computer die op windows 98 draait (deze wil ik ook op win 98 blijven draaien). Binnenkort krijg ik ook een ADSL verbinding.

  Is het mogelijk om tegelijk met deze twee computers te internetten ? Zo ja, hoe moet zoiets dan ? Alleen in de XP pc zit een netwerkkaart, in de 98 pc zit wel een ethernetkaart.
 • gewoon een router kopen, die hebben standaard een 4 poort swicth en dan kan je met 4 pc's tegelijk het net op.
  Je kan ze al vanaf 30 euro krijgen.
 • Ik krijg een usb adsl-modem, het lijkt me dat ik daar geen router voor kan kopen ?

  Is er dan een andere manier om twee computers tegelijk te kunnen laten internetten ?
 • [quote:d349c219de="Overzicht"]Ik krijg een usb adsl-modem, het lijkt me dat ik daar geen router voor kan kopen ?

  Is er dan een andere manier om twee computers tegelijk te kunnen laten internetten ?[/quote:d349c219de]

  ik dacht dat Vigor een wel een router heeft voor usb adsl modems.
  Waarom ruil je de usb niet om voor een ethernet modem, vooral als je een abo hebt (of in de toekmost) die boven de 1500 gaat. Dan kunnen er problemen gaan ontstaan met usb.
 • Ik wil het zo goedkoop mogelijk houden, daar ik niet elke dag op het internet te vinden ben, doch ik vind een gewone modem te langzaam gaan. Ik ben voornemens om de Wanadoo ADSL direct te nemen, kost 14,95 per maand en heeft een snelheid van 256/256 en een fair use policy. + gratis installatie + gratis usb-modem.. Een goedkoop abonnement dus.

  Is er wellicht een mogelijkheid om alle twee de computers op die modem aan te sluiten. Het zal in praktijk waarschijnlijk toch niet voorkomen dat ik op twee computers tegelijk internet. Maar ik vind het wel handig als ik niet telkens één of ander kabeltje in een andere computer hoef te stoppen.
 • [quote:0cb4fec7db="Overzicht"]… + gratis usb-modem.. Een goedkoop abonnement dus.

  Is er wellicht een mogelijkheid om alle twee de computers op die modem aan te sluiten. …[/quote:0cb4fec7db]Je kiest voor gemak en betaald in het begin ietsjes meer of je kiest voor zuinig en dan ben je vermoedelijk later, wanneer je alsnog voor gemak kiest, wat meer kwijt. In principe kan je met een USB modem alleen internetten als de computer waarop de modem is aangesloten, aan staat. Op zich als je echt zuinig bent, tja dan kan je ook gewoon de USB kabel omsteken. Of een USB schakelaar er tussen of … Via een cross kabel kun je een directe netwerk verbinding tussen 2 computers opzetten en internet delen aanzetten. Dat werkt alleen via Windows vanaf Windows 98SE. Welke Windows versies gebruik je op je computers?
  De standaard oplossing met modem-router/switch vind ikzelf het meest praktische. Je krijgt een thuisnetwerk met wat meer mogelijkheden.
 • Bedankt voor je antwoord. Ik ga toch voor de goedkoopste oplossing.
  De ene pc draait op windows 98 SE en de ander op Windows XP (niet de pro versie).

  Als ik het goed begrijp dien ik dus een cross-kabel te hebben ?
  Heet die kabel in de winkel ook zo, of heeft ie een specifieke naam ?

  En ik moet 2 netwerkaarten hebben ?

  Een ethernetkaart kan waarschijnlijk niet als netwerkkaart fungeren ?
  Ik weet wel iets van computers, qua software, maar niet qua hardware zoals je wellicht al begrepen hebt.
 • [quote:7394fe8c80="Overzicht"]Als ik het goed begrijp dien ik dus een cross-kabel te hebben ? Heet die kabel in de winkel ook zo, of heeft ie een specifieke naam ?[/quote:7394fe8c80] Ja en ja of je bent bij de verkeerde winkel. De kabel wel controleren! De draadjes in de connector mogen niet dezelfde volgorde hebben.
  [quote:7394fe8c80="Overzicht"]En ik moet 2 netwerkaarten hebben .[/quote:7394fe8c80]Ja.
  [quote:7394fe8c80="Overzicht"]Een ethernetkaart kan waarschijnlijk niet als netwerkkaart fungeren ?[/quote:7394fe8c80]Dat is volgens mij hetzelfde. Dus als er al een netwerk aansluiting op de computer zit, dat hebben bijna alle nog geen 3(?) jaar oude computers … , dan heb je geen extra netwerkkaart nodig.
  [quote:7394fe8c80="Overzicht"]Ik weet wel iets van computers, qua software, maar niet qua hardware zoals je wellicht al begrepen hebt.[/quote:7394fe8c80]Dat was me al duidelijk vanwege de voorgaande opmerking. Schaam je er niet voor, je kan niet alles weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.