Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

bedraad en draadloos netwerk combineren

Anoniem
Braindrain
4 antwoorden
 • Ons huidige (bedraad) netwerk bestaat uit 4 computers op een draytek vigor 2200E router. We willen er een laptop bij op zetten alleen dan via een draadloos systeem, dus een accespoint een draadloos netwerkkaartje.
  Hoe kan of moet dit aangesloten worden zodat beide sytemen gebruik maken van het zelfde netwerk?
  Welk merk is aan te bevelen?
 • In één van de 4 (?) poorten van de Vigor steek je een UTP kabel die je met hetb accesspoint verbindt. Verder krijgt de ontvanger kaart in je laptop een IP adres in dezelfde range als alle andere PC's in het netwerk. In wezen is er dus - met uitzondering van het opzetten van de draadloze verbinding - geen groot verschil met een bedraad netwerk.

  Het merk maakt niet zoveel uit. Kies iig een 802.11[b:ec28462d9b]G[/b:ec28462d9b] accesspoint; da's een stuk sneller dan de B variant en niet eens zo heel veel duurder. Om een accesspoint te beveiligen gebruik je 128-bits WEP of liever WPA versleuteling. De laatste van de 2 wordt (nog) niet door alle fabrikanten geleverd/ondersteund!
 • OK bedankt, ik ga een setje aanschaffen!
 • Koop een accessponit waar je een externe antenne aan vast kunt maken. Stel dat je niet genoeg ontvangst heb kan je een Omni(of een andere antene) aan vast maken dan heb je betere ontvangst.

  Ik zou je een Senao aanraden die hebben perfecte singaal zend kracht van 100 tot 200MW. www.zx-yagi.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.