Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

vraag betreft adsl aansluiting

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Een paar jaar terug had ik een chello kabel-abonnement (internetten via de kabel). Ik heb toen een 3Com Etherlink XL TPO Ethernet NIC kaart ontvangen als netwerkkaart, dit werkte perfect. Echter mijn adsl verbinding werkt er naar mijn mening niet op. Ik heb een speedtouch 510 adsl modem aangesloten op mijn pc, maar de installatie van wanadoo go bleef hangen bij de installatie van de software en detectie van de netwerkkaart. Dit terwijl het perfect werkt bij een andere pc van mij. Mijn vraag is dan ook of die 3Com kaar uberhaupt kan worden gebruikt voor adsl of moet ik een nieuwe kaart kopen ? Wellicht dat iemand dit eerder heeft meegemaakt.
 • Ik denk niet dat er iets mis is met de netwerkkaart. Ik heb zelf ook een keer problemen gehad met de installatie van mijn modem.
  Zover ik me kan herinneren kwam dat door Norton Antivirus, maar dat weet ik niet meer zeker. Het valt allicht te proberen om een eventuele virusscanner tijdelijk uit te schakelen.
 • Kan het zijn dat er nog software van Chello actief is (voor het maken van een verbinding)?

  Deze kan namelijk het aanmelden bij ADSL/Wanadoo "in de weg zitten".
 • [quote:843c498707="frietjemet"]Mijn vraag is dan ook of die 3Com kaar uberhaupt kan worden gebruikt voor adsl of moet ik een nieuwe kaart kopen ? Wellicht dat iemand dit eerder heeft meegemaakt.[/quote:843c498707]

  ik heb een 3com kaart en hetzelfde modem en geen problemen gehad bij de installatie.
  installeer je netwerk kaart eens opnieuw met misschien nieuwe drivers?
 • Bedankt voor de reacties. Het probleem is inmiddels opgelost.
  Ik had ontdekt dat er diagnose programma meegeleverd was met de cd-rom. Deze heeft de instellingen van Internet Explorer aangepast en de ADSL verbinding was tot stand gekomen.

  Bedankt,
  Michael

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.