Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

"kale" router

Anoniem
gerwin111
7 antwoorden
 • Ik lees nogal eens over problemen die mensen hebben met de volgende eigenschappen van een router:
  - ingebouwde NAT-firewall
  - automatisch inloggen bij de ISP zodra de browser wordt aangeroepen

  Nu is mijn vraag: kan ik ook ergens een "kale" router krijgen, zonder deze opties? Firewalls heb ik wel geïnstalleerd op mijn pc's, en die automatisch-inloggen-optie is alleen maar onhandig: ik wil dat de computers gewoon continu online zijn.
 • Nat is meestal uit te schakelen
  en mijn router is altijd aan , en dus ook altijd aangemeld bij mijn isp

  In zo'n beetje elke router zitten deze features, maar ze zijn wel vaak uit te schakelen.

  Peter
 • Is er niet gewoon een router die ze [u:d5a4e55787]niet[/u:d5a4e55787] heeft? Uit ervaring weet ik dat het uitschakelen vaak lastig is: met mijn modem (een SpeedTouch 500) is het bijvoorbeeld erg lastig om de port-forwarding in te stellen…
 • [quote:7f237c99e2="m021"]Is er niet gewoon een router die ze [u:7f237c99e2]niet[/u:7f237c99e2] heeft? Uit ervaring weet ik dat het uitschakelen vaak lastig is: met mijn modem (een SpeedTouch 500) is het bijvoorbeeld erg lastig om de port-forwarding in te stellen…[/quote:7f237c99e2]Welnee, je kan een multi-nat regel instellen die AL het binnenkomend verkeer doorzet naar 1 pc/server, ffies RTFM.
 • [quote:84c28f563b="Venzent"]Welnee, je kan een multi-nat regel instellen die AL het binnenkomend verkeer doorzet naar 1 pc/server, ffies RTFM.[/quote:84c28f563b]
  Hè??? :-? Dát snapte ik even niet. Heb je het nou over die SpeedTouch? In dat geval wordt het R'en van de FM moeilijk, er zat namelijk geen handleiding bij.
 • Ja, ik heb het over de speedtouch, kijk anders even hier.
 • OK. Van die site die je gaf heb ik een configuratie-progje gedownload. En dan, moet ik dan voor config SpeedTouch of voor config Computer kiezen?

  BTW, dat configprogje zegt dat het een router-modem is. Wil dat zeggen dat ik, ipv een router te kopen, gewoon een hub kan aansluiten op het modem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.