Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

"Toegang geweigerd"

Anoniem
Red Dragon
2 antwoorden
 • Ik heb een thuisnetwerk met 3 computers, een win95B, een win2000prof en een XPprof. verder nog DVD player (KISS player met netwerkkaart.)

  Ik werk met vaste ip adressen via een router. Alleen op de XP, de hoofdcomputer staat een firewall. Ik krijg vanuit de 95 en 2000 geen toegang tot de gedeelde mappen van de XP. krijg dan de melding op de andere computers "XP is niet toegankelijk toegang geweigerd". In de firewall zijn de ip's van 95 en W2K trusted. Trouwens met de firewall uit lukt het ook niet. De KISS player maakt probleemloos contact met de XP via de KISS-link (een soort verkenner)

  Terwijl ik vanuit de W2K wel toegang krijg tot de gedeelde printers die op de XP aangesloten zijn, en ook via een 'oude"snelkoppeling op de W2K naar een gedeelde map van de XP . Kan echter geen nieuwe XP netwerkprinter installeren of nieuwe snelkoppelingen naar XP maken. "toegang geweigerd"

  Kan alles pingen vanuit elke lokatie, en kan op de XP wel in de gedeelde mappen van de 95 en 2000. Welke instelling moet ik aanpassen, heb al van alles geprobeerd maar het lukt niet, trouwens het heeft in het verleden wel gewerkt.

  met vriendelijke groet,
  Fewi
 • Van Windows 95 vindt ik dit wel vrij logisch, de netwerksoftware is te oud om compatibel te zijn met windows xp, maar daar wxp gebaseerd is op w2k , vind ik het raar dat je daarmee geen toegang hebt.. die dvd player van je, is blijkbaar dan wel compatibel met windows xp.. ik zou aanraden van op de andere pc's mssn ook windows xp te installeren, om meer problemen te vermijden.. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.