Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

vliegend profiel gaat mis draadloos

Anoniem
thephantom
6 antwoorden
 • hoi,

  ik heb een netwerk met 5 pc's en 1 windows 2003 sbs premium. 3 bedrade pc's werken perfect, 1 draadloze pc werkt ook perfect maar de laptop heeft problemen bij het inloggen op het netwerk.

  bij de eerste inlog wordt de naam wel gecontroleerd op de domain controller, echter het vliegende profiel wordt niet "geladen" (krijg melding dat vliegend profiel niet geladen wordt omdat hij deze niet kan vinden bij alle users) en het policy script ook niet. als ik dan wacht tot die klaar is met laden en ik meld mij af en daarna opnieuw in dan werkt alles perfect.

  iemand een idee wat er mis kan zijn??

  * server win 2003 sms premium, domain controller, dhcp server, active dirs
  * alle pc's (inclusief laptop) windows xp pro
  * router belkin 54 g
  * pcmcia kaart ook belkin
  * web key enabled (64 bits)

  ik loop steeds te zoeken in de webkey maar dit kan haast niet denk ik??????? ik heb namelijk wel een verbinding met de server omdat mijn naam wel wordt gecontroleerd.

  wie kan en wil mij helpen om de laptop weer op het rechte pad te krijgen???? alvast heel erg bedankt!
 • Misschien een dommde vraag, maar wat is "vliegend profiel"
 • Beter bekend als 'zwervend profiel' (denk ik). Dat is een profiel (instellingen) van een gebruiker die niet lokaal, maar op een server opgeslagen worden. Als de gebruiker dan op een andere pc inlogd, heeft ie daar dezelfde gebruikersinstellingen.
 • misschien wel logisch dat het profiel niet gevonden kan worden: de draadloze netwerkkaart is nog niet actief. pas als windows geladen is word de netwerk functie van de kaart opgestart. dit in tegenstelling tot een bedraad netwerk waar de kaart bij het opstarten al functioneel is.

  je zal dus een oplossing moeten zoeken zodat de pcmcia kaart sneller of eerder dan dat windows wilt aanmelden opstart.

  om zeker van te zijn dat de laptop niet stuk is, moet je je even aanmelden met de ingebouwde netwerkkaart en een kabeltje.

  d.
 • [quote:0cb5b3d993="Dilbert"]misschien wel logisch dat het profiel niet gevonden kan worden: de draadloze netwerkkaart is nog niet actief. pas als windows geladen is word de netwerk functie van de kaart opgestart. dit in tegenstelling tot een bedraad netwerk waar de kaart bij het opstarten al functioneel is.

  je zal dus een oplossing moeten zoeken zodat de pcmcia kaart sneller of eerder dan dat windows wilt aanmelden opstart.

  om zeker van te zijn dat de laptop niet stuk is, moet je je even aanmelden met de ingebouwde netwerkkaart en een kabeltje.

  d.[/quote:0cb5b3d993]

  ok heb ik ook aanzitten te denken maar aanmelden bij de domeincontroller op de server gaat wel goed. dan moet die toch ook een netwerkverbinding hebben of zie ik iets verkeerd??
 • mm puntje voor jou. dat klopt. ik ga weer ff brainstormen.

  .d

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.