Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Verschillende windows versies werken niet samen

Anoniem
tdw
8 antwoorden
 • Hallo ik ben Thijs en ik heb 3 computers staan. Een windows XP, NT en 98. Ik heb al een netwerk dat het doet (onder het doen versta ik met z'n alle tegelijk internetten). Als ik met een van deze computers via het netwerk verbinding probeer te maken krijg ik de volgende foutmelding:
 • Gewoon de juiste netwerkpaden gebruiken, bestandsdeling aanzetten en de juiste rechten toekennen en zo. Die voor WIndows 98 verschillen van de NT versie (Helaas en vraag me niet waarom, want dat weet ik niet). Dezelfde gebruikersnamen is het makkelijkste, voor NT moet in ieder geval de gebruikte gebruikersnamen bekend zijn. Omdat alles 1-richting lijkt te werken is het inderdaad een kwestie van instellingen om de andere richting erbij te krijgen.

  Je hebt de netwerk wizard op XP uitgevoerd? De werkgroepnamen zijn hetzelfde? Je gebruikt Microsoft Family voor het aanmelden? Of gebruik je domein aanmelding, of Ctrl+Alt+Del of een combinatie of wat anders?

  Voor WIndows 2000 heb je het meeste werk. Hier moet je je soms aanmelden met wachtwoord.

  Geen firewalls actief die netwerk verkeer blokkeren?

  Dat van die beheerder zegt NT altijd. Betekent in dit geval dat NT vindt dat de beheerder nog niet genoeg gedaan heeft om toegang te krijgen tot het netwerk.
 • Hoi,
  ik weet dat ik een oud topic ophaal, maar ik zit met hetzelfde probleem bij een netwerk van een kennis. Eerst werkte het wel, toen ging een kabel kapot, vervangen, en nu werkt de bestandsdeling niet helemaal.
  In het netwerk zijn 3 pc's, 2 met XP (1 pc, 1 laptop), 1 met 98. Alle 3 de verbindingen werken goed, via een router kunnen ze allemaal op internet.
  Van de pc met XP kan ik alle andere computers in het netwerk bereiken, maar andersom niet. De laptop en de 98-pc gaan wel beide kanten op. Van de laptop naar de XP-pc en van de 98-pc naar de XP-pc krijg ik dezelfde foutmelding als in het 1e topic.

  Het lijkt me erg logisch dat het aan de instellingen ligt van de XP-pc. Daar heb ik dan ook uitgebreid naar gekeken maar dat lukt. XP Firewall uit hielp niet, Gebruikers aanmaken zoals ze op de andere pc's aanmelden ook niet, alle instellingen lijken mij correct.

  [quote:8723c49e7e]Je hebt de netwerk wizard op XP uitgevoerd? De werkgroepnamen zijn hetzelfde? Je gebruikt Microsoft Family voor het aanmelden?[/quote:8723c49e7e]
  ja, maar wel alleen op de XP-pc, ja, ja.

  welke instellingen kunnen het dan nog meer zijn?
 • installeer op die andere pc ook XP of maak een netwerk diskette
 • Soms is het een firewall op die XP PC die informatie tegenhoudt. Zie je wel de XP PC op de laptop en W98 bij netwerkomgeving?
 • [quote:6cb9474e18]installeer op die andere pc ook XP of maak een netwerk diskette[/quote:6cb9474e18]

  Volgens mij is dat nog een pentium 1, misschien 2. Maar dat is ook het probleem niet, want ook met de laptop met XP kan niet op de pc met XP komen.

  [quote:6cb9474e18]Soms is het een firewall op die XP PC die informatie tegenhoudt. Zie je wel de XP PC op de laptop en W98 bij netwerkomgeving?[/quote:6cb9474e18]

  ja, van de XP PC naar de andere 2 werkt zoals het moet werken. Ik zie ze en kan erop, andersom werkt niet (maar ik zie ze wel bij netwerkomgeving). De Firewall heb ik tijdelijk uitgezet, dat hielp niet.
 • Welke firewall zit er op die probleem computer?
 • de xp Firewall.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.