Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

DeskJet 990cxi werkt niet via JetDirect 500x printerserver

Anoniem
Kees Schelling
2 antwoorden
 • Wegens ondersteuning van fast ethernet en de mogelijkheid tot 3 printers aan te sluiten heb ik een Sercom Printmate printerserver vervangen door een HP JetDirect 500x.
  Op de Sercom Printmate waren een HP Laserjet 6P en een HP DeskJet 990cxi aangesloten. Deze configuratie heeft altijd probleemloos gewerkt.

  Inmiddels heb ik beide printers (met dezelfde parallelle kabels) op de Jetdirect 500x aangesloten.
  Bij de Laserjet 6P is er geen enkel probleem – deze wordt op alle poorten onmiddellijk herkend, testpagina’s (zowel uit Windows 98SE als vanaf de 500x) kunnen normaal geprint worden.
  Het lukt echter niet om de de DeskJet 990cxi te installeren, noch op poort 1, noch op een andere poort. Eén keer werd de 990cxi wel door de “wizzard netprinter installeren” herkend, maar er kan niet mee geprint worden, ook geen testpagina’s, noch uit Windows, noch vanaf de 500x. Het groene lampje boven de aan/uit knop van de 990cxi blijft knipperen en bij iedere printpoging, etc. wordt een blanco pagina doorgevoerd.

  Voorzover ik kan opmaken uit de informatie op de website(s) van HP zou een HP DeskJet 990cxi gewoon via een printerserver moeten kunnen worden aangestuurd.
  De firmware versie van de 500x is J.07.17 (maar daar zou het probleem toch aan niet kunnen liggen?) en de 500x is via een Sweex 16 poorts switch op het lokale netwerk (Ethernet, UTP, TCP/IP) aangesloten.

  Wat kan er mis zijn, c.q. hoe kan ik de 990cxi toch via de printerserver gebruiken?

  Alvast bedankt voor reacties,
  Kees
 • Een printer krijgt toch een ip-nummer via zo een Jet-direct. Je kunt dan onder Windows de printer lokaal isntalleren en als poort een TCP/IP-adres opgeven. Werkt als een speer.

  Is dit een oplossing?

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.