Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Sitecom router en VNC

Anoniem
Gooly
4 antwoorden
 • Ik twijfelde even of ik dit nu bij netwerken (router) moest plaatsen, of bij communicatie en hosting (vnc), maar ik denk dat ik het probleem bij de router moet zoeken, dus vandaar hier.

  In een ver verleden, toen ik slechts een PC had, heb ik een tijdje VNC gebruikt, en dit ging prima. Onlangs heb ik het weer eens gedownload en geinstalleerd op een van mijn twee PC´s, zodat ik deze elders vanaf mijn laptop zou kunnen benaderen, maar dit keer lukt het maar niet om VNC aan de praat te krijgen. Bij benadering met de viewer krijg ik: [i:e72cb2a20c]connection refused (10061)[/i:e72cb2a20c]
  De enige verschilen met destijds zijn een nieuwere VNC versie (4.0) en de router die er nu tussen hangt. (Sitecom xDSL/Cable Broadband router)
  Op deze router vind ik alleen een soort portmapping terug onder het tabje: Virtual servers. Een beetje vreemde benaming vind ik, maar gezien de funties gaat het gewoon om portmapping. Ik heb hier alles juist ingesteld voor VNC (denk ik)
  [code:1:e72cb2a20c]
  [b]Virtual servers[/b]
  Name: VNC
  Server: Odin (192.168.0.3)
  Internal port range: 5900~5905
  External port range: 5900~5905
  Protocol: TCP
  [/code:1:e72cb2a20c]
  Ook heb ik nog op het ádvanced internet´tabje een Special applications´´ functie gevonden.
  ([i:e72cb2a20c]´If an application does not work, you can define it as a Special Application.´[/i:e72cb2a20c] aldus de summiere uitleg.)
  Hier heb ik toen maar de volgende instellingen gemaakt:
  [code:1:e72cb2a20c]
  name: VNC
  Incoming ports: 5900~5905 Type: TCP
  Outgoing ports: 5900~5905 Type: TCP
  [/code:1:e72cb2a20c]
  Helaas, ook dat lukte niet.
  De firewall dan maar. Geen firewall waar ik al naar believen poorten open of dicht kan zetten, maar een DoS firewall (?) met de instellingen:
  [code:1:e72cb2a20c]
  Enable DoS (Denial of Service) Firewall
  Threshold: Medium (WAN bandwidth 1 - 2 Mbps)
  Options
  Respond to ICMP (ping) on WAN interface (uit)
  Allow IPsec (aan)
  Allow PPTP (aan)
  Allow L2TP (aan)
  [/code:1:e72cb2a20c]
  Ik heb werkelijk geen idee wat die laatste drie opties zijn die aan staan.
  Ik heb nu het idee dat ik wel zo´n beetje door mijn mogelijkheden heen ben. Nog steeds, wanneer ik met de VNC viewer de PC wil benaderen, krijg ik de melding: [b:e72cb2a20c]connection refused (10061)[/b:e72cb2a20c]

  Opmerkelijk detail is dat ik op dezelfde PC ook een webserver en een FTP server draai, en dat deze prima draaien, terwijl ze op dezelfde manier geconfigureerd zijn (op de pporten na uiteraard)
  Iemand nog een idee wat ik zou kunnen proberen?
  Of kan het nog aan iets anders liggen dan aan mijn router?
 • wellicht domme wedervraag: is VNC wel geinstalleerd op pc2? Staat de VNC server aan? heb je op die pc een goed w8woord? is JAVA enabled? benader je de computer doormiddel van zijn naam of ip-adres?

  d.
 • VNC is (uiteraard) geinstalleerd op PC2. Ik kan daar kiezen om hem als service te draaien, of in user mode. Ik heb het allebei geprobeert en beiden gaan fout. Momenteel draait hij in User mode, omdat dit veruit voldoende zou moeten zijn voor mij alleen.
  Wachtwoord is ingesteld (al komt ie al niet zo ver dat ie er om vraagt). Java is enabeled, (maar dat lijkt me alleen van belang wanneer ik hem met de browser probeer te benaderen toch?)
  En ik benader de PC met mijn (Chello) IP. Op diverse manieren geprobeert, met en zonder poortnummer er achter.
 • Is dit alleen getest vanuit het eigen netwerk of ook vanuit een andere locatie? Vanaf de eigen locatie werkt het namelijk sowieso niet om met het ip van je provider te connecten. De router vindt namelijk dat hij niet met zichzelf kan connecten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.