Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Netbui en TCP-IP

Anoniem
Venzent
9 antwoorden
 • Kunnen Net-bui en TCP/IP beiden tegelijkertijd geactiveerd zijn in windows?
 • Ja, het zijn twee totaal verschillende protocollen, dus ik zie het probleem niet.

  Ik vraag me overigens wel af waarom je NETBEUI zou willen gebruiken…
 • leuk die puntjes, maar leg dan even uit waarom.

  c.cheese. Om een goedlopende verbinding te hebben, alleen tcp/ip nodig. netbui kun je achterwege laten.

  d.
 • Een enkele keer stuit enkel TCP/IP wel eens op problemen. Internet delen gaat dan feilloos, maar met netwerkverkeer tussen de PC's onderling lukt het niet zo goed. Ik zuig dit niet uit mijn duim, want het staat o.a. te lezen in een artikel in een Computer!Totaal van een paar jaar geleden. Wat er dan mis is, weet ik niet, maar installatie van NETBEUI naast TCP/IP biedt dan een uitstekende oplossing. Misschien dat dit de reden is van de vraag van TS?
 • [quote:120bb3fb76="J. de Boer"] Ik zuig dit niet uit mijn duim, want het staat o.a. te lezen in een artikel in een Computer!Totaal [b:120bb3fb76]van een paar jaar geleden.[/b:120bb3fb76][/quote:120bb3fb76]

  tijden veranderen, nietwaar? :D

  d.
 • Klopt Dilbert, helemaal waar, maar ik vroeg me ook alleen maar af of dergelijke problemen de reden zouden zijn van de vraag van TS. Kan toch zijn?

  Edit:
  Versta me goed. Ik hou geen pleidooi voor NETBEUI, want het is echt wat verouderd, maar een heel klein voordeel ervan is wel dat een via NETBEUI gedeeld netwerk niet van buitenaf is te benaderen en TCP/IP wel. Bij NETBEUI vink je Bestands- en printerdeling aan, en bij het TCP/IP protocol laat je dit achterwege, zodat dat uitsluitend voor internetdelen wordt gebruikt. Twee geheel van elkaar gescheiden functies dus.
 • NETBEUI is niet alleen verouderd, maar in grotere netwerken ook compleet waardeloos. Het genereert namelijk enorm veel broadcast-verkeer, doordat naamresolutie in een NETBEUI-netwerk op broadcasting berust is. Dit komt dus op hetzelfde neer als in een grote ruimte met 50 man met z'n allen tegelijk te gaan schreeuwen naar elkaar.
 • [quote:686e2cec09="Leo S"]Het genereert namelijk enorm veel broadcast-verkeer, doordat naamresolutie in een NETBEUI-netwerk op broadcasting berust is. Dit komt dus op hetzelfde neer als in een grote ruimte met 50 man met z'n allen tegelijk te gaan schreeuwen naar elkaar.[/quote:686e2cec09]
  Klopt helemaal, maar juist hierdoor is een thuisnetwerkje van een paar pc's heel goed af met NETBEUI. Veel problemen als het weergeven van de werkstation in de netwerkomgeving zijn ermee opgelost.
 • Ook dat klopt Venzent. Maar al met al geloof ik dat we met z'n allen weer een huiswerkvraagje van TS aan het oplossen zijn, zoals de afgelopen dagen vaker het geval scheen te zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.