Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Winxp met een win98 laptop

Anoniem
Sellis
12 antwoorden
 • Ik probeerde een netwerkverbinding te maken tussen een winxp pc een een win98 laptop maar dit lukte niet echt.

  Eerst had ik de laptop aan mijn router gehangen via zijn pci ethernet kaartje en heb zijn workgroup toen hetzelfde genoemd en ik kon bestanden delen en internetten binnen een paar seconden.

  Bij degene van wie de laptop is, is echter geen router ofzo die een dynamisch ip afgeeft. Ik dacht als ik nu een netwerk kabel aansluit op de mobo van die pc en deze in de eternetkaart van de laptop dat het zou moeten werken, niet dus.

  De windows xp pc zegt tijdens de wizard namelijk dat de lanverbinding niet is aangesloten (op zich best logisch omdat hij niet op een router zit) vervolgens kun je wel een vinkje kiezen met negeren maar als je dan bij de summary kijkt zie je dat hij als netwerkmedium dan de 1337 (firewire) pakt in plaats van de lan.

  Op een gegevenmoment kwam er wel een netwerkdiskette uit die toen in de 98 pc is gegaan maar dit hielp ook niks. Het enige verschil is dat op de 98 pc bij "netwerk" hij nu zichzelf ziet staan bij volledig netwerk.

  De andere pc ziet nog steeds niks.

  Hoe krijg ik het voor elkaar dat je win xp pc zichzelf als host ziet (hij maakt verbinding via een usb modem).
 • [quote:3326adf055="sdk"] Ik dacht als ik nu een netwerk kabel aansluit op de mobo van die pc en deze in de eternetkaart van de laptop dat het zou moeten werken, niet dus.
  [/quote:3326adf055]
  Heb je wel een cross-kabel gebruikt?
 • Bij een directe verbinding van pc naar pc heb je inderdaad een cross-cable nodig i.p.v. een 'normale' straight-cable.
  Aangezien het 'netwerk' niet herkend wordt, lijkt me dat dat de fout is.
 • [quote:3ff1a57de9="Sellis"]Bij een directe verbinding van pc naar pc heb je inderdaad een cross-cable nodig i.p.v. een 'normale' straight-cable.
  Aangezien het 'netwerk' niet herkend wordt, lijkt me dat dat de fout is.[/quote:3ff1a57de9]

  ow ok, wel vaag, van router naar pc is er immers ook tweeweg verkeer. Waar koop je zo'n ding :-?
 • Probeer de fietsenmaker…
 • [quote:cf22847685="sdk"]ow ok, wel vaag, van router naar pc is er immers ook tweeweg verkeer. Waar koop je zo'n ding :-?[/quote:cf22847685]

  1. het verkeer loopt niet via de router, maar via de switch die ingebouwd is in de router. De router zorgt alleen voor het verkeer van en naar internet

  2. het heeft niets met tweeweg verkeer te maken. Als je 2 netwerkkaarten direct op elkaar aansluit heb je een cross-cable nodig. In deze kabel zijn een aantal draden in de RJ45 stekkers omgedraaid.

  3. is dus niets vaags aan

  4. je kan ze zelf maken, er zijn schema's genoeg te vinden op internet, maar gezien je vraagstelling wil ik je dringend adviseren het maar gewoon kant en klaar te kopen bij de computerwinkel. Daar kun je overigens terecht voor alle materialen die met computers te maken hebben.
  In tegenstelling tot wat Belg aanraadt, bij de fietsenmaker haal je over het algemeen zaken die enige relevantie hebben met fietsen in het algemeen. Volgens mij hoort een crosscable dar niet bij :lol: :wink:
 • Ja de sdk doet net of ie hier vandaag voor 't eerst komt…
 • [quote:47aaa19647="Sellis"]lin tegenstelling tot wat Belg aanraadt, bij de fietsenmaker haal je over het algemeen zaken die enige relevantie hebben met fietsen in het algemeen. Volgens mij hoort een crosscable dar niet bij :lol: :wink:[/quote:47aaa19647]door dat sdk naar de bekende weg vroeg werd ie verwezen naar de fietsenmaker ik zou kijken bij de garage misschien is daar wat te vinden in deze brange
 • [offtopic]Garage: Daar hebben ze in ieder geval wel kabels, bij de fietensmaker trouwens ook :D [/offtopic]
 • [quote:650b87602f="Belg"]Probeer de fietsenmaker…[/quote:650b87602f]

  duidelijk te zien dat jij belg bent…

  Waar wilde jij zo'n kabel vandaan halen??? Bij een pcboer? d8 het niet, bij een Karwei of Praxis d8 het niet, bij een Primafoon ja voor een fucking dure prijs.

  Heb het ondertussen opgelost, kabel aan me pa gegeven en die had hem gefixt (werkt in de telecom).

  echt top humor hier trouwens :roll:
 • [quote:abfc323b1c="sdk"][quote:abfc323b1c="Belg"]Probeer de fietsenmaker…[/quote:abfc323b1c]

  duidelijk te zien dat jij belg bent…

  echt top humor hier trouwens :roll:[/quote:abfc323b1c]

  eens, en de warmte is voorbij. Af en toe lijkt het net zoals de regering. de armen zieken oudjes (door hun werk hebben we het beter) afmaken.

  Kunnen we ook wat normaal doen en TOLERANT naar elkaar.
  (als je het niet snapt, dan het spel CIVILIZATIOn effe kopen en spelen)
 • toevallig ben ik in het bezit van elk deel van de civilization serie die er bestaat :roll: (stuk of 5)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.