Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

wel verbinding, geen internet, wel mail. raar [XP pro]

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een laptop met XP pro aan mijn draadloos netwerk gehangen, maar kan met geen mogelijkheid het internet op. De laptop maakt wel verbinding met de gateway (router) en krijgt zo netjes een ip-adres uitgereikt. Ook is het mogelijk middels Outlook (Niet Outlook Express) e-mail op te halen.

  De verbinding is goed. - Een andere laptop van hetzelfde merk met dezelfde netwerkkaart heeft ook prima verbinding - en alle firewalls zijn uitgeschakeld, inclusief de Windows Firewall.

  Iemand een tip hoe deze laptop te laten internetten? Ik vind het maar vreemd.

  d.
 • Misschien een stomme vraag, maar staat je browser wel goed ingesteld? (welke browser gebruik je eigenlijk?)
 • Ik gebruik IE. (stom om dat niet te melden). Dit is de enige en dus default browser. Vreemd ding, ik ben nog even verder knoeien. 8)
 • [quote:155d71cc6e="Dilbert"]Ik gebruik IE. (stom om dat niet te melden). Dit is de enige en dus default browser. Vreemd ding, ik ben nog even verder knoeien. 8)[/quote:155d71cc6e]Heb je Firefox al even geprobeerd? Of voor mijn part Opera? Al is het alleen maar om te kijken wat die default doen?
 • staat in je mailclient de server met IP ipv hostname ingevuld?
  en kan je wel pingen naar een IP?
  Misschien DNS prob.

  doe in browser eens 81.175.70.124 ipv www.computertotaal.nl
 • de mailclient haalt inderdaad mail binnen via een ip ipv een hostname. ik kan nu even niets proberen (pingen is trouwens wel een idee, ga ik doen) omdat de laptop van mijn vader is. en zoals doet vermoeden; die is mee naar het werk.
 • Hm dat is een probleem dat ik de laatste tijd ook geregeld tegen kom. Mijn zusje klaagde erover en aangezien die aan de andere kant van het land op kamers zit kon ik weinig anders dan ipgegevens laten controleren en toen die in orde bleken zeggen dat ze maar eens moest rebooten. Dat hielp. Is daarna nog een paar keer gebeurd zo.

  Vorige week had ik het bij mijn laptop ook 2x vlak achter elkaar en daarna niet meer. Ook een vriend van me had er last van.
  Vrij vreemde zaak iig. Alle pc's in kwestie draaiden XP. 2 hadden kabelinternet en 1 ADSL.
 • graag alle draadloos en laptop gegevens effe posten….
  In welke mode werkt de draadloos: router of AP?
  Welke provider en hoe krijg je je verbinding?
 • komt eraan. eerst even tukken. 8)
 • Goed. Ook pingen seems to be a problem. (weird). Specs:

  HP Pavilion ze5706EA
  Microsoft® Windows® XP Professional Edition
  2,8 GHz
  256 Mb (waarvan 64 voor videokaart)
  40-Gb
  Combo DVD-rom/writer en CD-writer drive
  4x AGP Enhanced video met 3D-prestaties
  8-cels Lithium-Ion (Li-Ion) batterij
  3.4 kg (7.5 lb)
  329 x 272 x 45 mm

  Draadloos word de laptop verbonden met een SMC 2835W PCMCIA-kaart. Deze maakt verbinding met een Asus 300g w-lan. Zelfde kaart gebruik ik voor mijn laptop met zelfde AP; geen probleem.

  Ook met een bedraad netwerk krijg ik nu dezelfde errors.

  De laptop kent twee profielkeuzes bij inloggen:
  - Privegebruik
  - Bedrijf

  Bij het inloggen op het bedrijf word er aangemeld op een domein. Bij privegebruik niet. Bij een prive-aanmelding is het mogelijk te e-mailen. Bij gebruik voor Bedrijf is er helemaal niets meer mogelijk. Antivirus is bij Privegebruik uit te schakelen, wat verder ook niet veel uitmaakt. Bij aanmelding op Bedrijf, heeft de gebruiker geen rechten om de antivirus (Norton) uit te schakelen.

  Ding spookt echt.
 • hmm, misschien heeft de admin van de pc de rechten voor internet uitgeschakeld… Is de gebruiker wel admin… ?
  bij ons is er ook nl controle voor dit via MAC en de thuisoptie zit op die laptop er alleen op om mail op te halen… zonder in een vervelend domain probleem te komen. De internetblokkade blijft er dan gewoon staan.
  ik neem aan dat ie op het werk niet mag internetten of alleen als hij via het intranet op het internet gaat. Dat biedt nl meer bescherming dan rechtstreeks met het laptoppie het internet opgaan, dat kan een bedrijfspolicy zijn…
  Volgens mij is dit het probleem en is dan helemaal niet vreemd.
  PS: zet zo'n verhaal svp de volgende keer er meteen helemaal neer..
 • ja, misschien wel een idee. ik zal eens even vragen of er rechten zijn uitgedeeld. het is namelijk zo dat kort geleden een it-bedrijf de laptop geconfigureerd heeft. daarvoor kon je wel op het internet en waren er verder geen problemen. maar bij dat it-bedrijfje zitten echt een stelletje prutsers. ik heb zelf wat kleine probleempjes opgelost, maar ik heb geen admin rechten. echt verder kom ik niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.