Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloos 54Mbit netwerk over 350 meter mogelijk?

Anoniem
antrix
15 antwoorden
 • Ik ben alle mogelijkheden op een rij aan het zetten voor een draadloos netwerk tussen mij en een vriend. Alleen weet ik niet welke apparatuur er voor nodig is om dit te bereiken. Er staan een paar vrijstaande huizen tussen onze huizen en een aantal hoge bomen. Er is dus geen vrij zicht maar volgens mij ook geen extreme obstakels zoals een flat oid. Voor de duidelijkheid een foto:
  [img:5e751c5ae5]http://members.lycos.nl/rs46a8/config.JPG[/img:5e751c5ae5]
  Ik zal 2 access point moeten hebben en dan nog 2 antennes of zo???? 100mW is het meest voor die access point maar 200 is gewoon te koop (niet dat ik het zal gebruiken hoor :D ) maar die mogelijkheid is er ook nog dus als dat er voor nodig is om te kunnen gamen en bestanden over te zenden doen we dat gewoon. Maar ik hoop op een duidelijke reactie van jullie. Alvast bedankt!!!!!!!
 • uhm, ik denk niet dat dat mogenlijk is, een wireless lan over 350 mtr. Lijkt me overigens ook niet echt zo veilig. Misschien kun je een VLAN opzetten (nooit gedaan, alleen van gehoord)? En anders zet je op beiden pc's een ftp server, en host je die games gewoon op het internet met password.
 • Ja maar het gaat natuurlijk om die 54 of zelfs 108 Mbit snelheid. En doormiddel van de goede apparatuur ben ik ervan overtuigd dat als je met een standaard access point 125 meter haalt kan je met sterkere zenders en betere ontvangers die afstand makkelijk halen. Alleen moet ik nog even van iemand weten hoe dit dan moet? Iemand ervaring misschien?
 • Met een gewoon AP zal het je niet lukken. Daarvoor is het gewoon te ver.
  Een richtantenne heeft geen zin als je geen zicht hebt en een (veel) sterkere zender is bij wet zelfs verboden.

  De enige optie die dan overblijft is waarschijnlijk allebei een vlaggemast oid in de tuin zetten van een metertje of 6 a 8 hoog en bovenin over alle huizen heen je richtantenne hangen. :P
 • http://nl.asus.com/prog/spec.asp?m=WL-500g&langs=10
  Specs
  bereik: Indoor 130 ft (40 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 300 ft (100 m) op 11MbpsIndoor 80 ft (25 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 200 ft (60 m) op 54Mbps. Het bereik kan verschillen per type omgeving.

  Testen dus of het met een richtantenne kan. Scheel wel heel veel, maar je de max bandbreedte haalt gezien wat er tussen zit?
 • kleine tip: http://www.ehek.nl/node.php?id=196

  werkt goed.
 • Op www.wirelessnederland.nl kun je ook voor meer info. Ik weet niet of t lukt, 350 is veel, maar met wat krachtige antennes moet je eeneind komen. Zorg iig dat je m met WPA beveiligt en op MAC adressen filtert.
 • Ok het is dus duidelijk dat als je geen open zicht hebt de afstand een beetje veel is. Maar als ik nu een een senao 100mW accesspoint met een richtantenne op 13 meter hoog in een boom hang dan ben ik in ieder geval al over de huizen heen dan zal ik alleen nog langs door een paar bomen moeten. Laat effe weten wat je ervan denkt en wat de kans is dat het gaat werken? Overigens zal ik dan een antenne op mijn dak zetten of ook in een boom zo'n 8 meter hoog en dan een zelfde accesspoint erbij dan heb ik toch alles dat er nodig is voor zo'n verbinding?
 • [quote:d4d2e8d98f="RS46A8"]Laat effe weten wat je ervan denkt en wat de kans is dat het gaat werken? Overigens zal ik dan een antenne op mijn dak zetten of ook in een boom zo'n 8 meter hoog en dan een zelfde accesspoint erbij dan heb ik toch alles dat er nodig is voor zo'n verbinding?[/quote:d4d2e8d98f]350 meter blijft een hele afstand, zelfs met richtantenne's. Ik denk ook dat je geen wonderen moet verwachten qua performance. 54Mbit kun je wel vergeten, ik denk dat je al blij mag zijn met een 10Mbit over zo'n afstand (met richtantenne's)
 • Je zegt dat je samen met je maatje en netwerkje op wilt zetten, maar waarvoor is het? Indien je beide een vaste internetverbinding hebt kan je beter je aandacht steken in een vpn-verbinding tussen beide lokaties, of indien er geen belamgrijke data overheengaat een ip-verbindign die je beveiligd op ip-adres.
 • Richtantenne in een boom?
  Moet wel een heel statische boom zijn, anders zwiept je bundel met het kleinste briesje alle kanten op…
  Inderdaad: wat is je doel; waarom wil je dit?
  VPN lijkt me echt een veel betere oplossing…
 • Dat kan natuurlijk wel een vpn verbinding maar dan ben je afhankelijk van de upload snelheid die je hebt. Dat word dus voor mijn kant een beperking van 1Mbit want het is een 4/1 speedlinq maar de ander heeft een 256/64 wanadoo dus dat is een snelheid van drie keer niks. Als ik dan even een film wil versturen van 800 Mb dan ben je 3 dagen bezig. Dan is haast de enige oplossing een kabel integraven en dan over 350 meter dat word hem ook niet echt :-? Mocht er nog een oplossing zijn dan hoor ik het heel graag!!!! Nog bedankt voor alle goede reacties
 • Hmm,
  heb de snelheden niet effe in m'n hoofd, maar in het voorbeeld dat je noemt is denk ik branden op CD(R) en effe 350 meter lopen de snelste optie :lol:

  effe kijken: (5 km/h = 1,4 m/sec * 1 MB/s) / 800 MB…. :roll:
 • Dan ben je idd goedkoper uit met een goedkope DVDfikker en een paar DVD RW's. :) Kost je per persoon hooguit €90.
  2 richtantennes oid zijn een heeeel stuk duurder.
 • [quote:14e55c2e79="rolfb"]Hmm,
  heb de snelheden niet effe in m'n hoofd, maar in het voorbeeld dat je noemt is denk ik branden op CD(R) en effe 350 meter lopen de snelste optie :lol:

  effe kijken: (5 km/h = 1,4 m/sec * 1 MB/s) / 800 MB…. :roll:[/quote:14e55c2e79]
  Helaas zijn er zeer weinig spelletjes die deze optie (voorheen "sneakernet") ondersteunen 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.