Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

poorten van de mappen delen in windows?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • wanneer je in windows bepaalde mappen deelt, maken die gebruik van bepaalde poorten. ik heb het ooit eens gelezen welke, maar sinds ik in oostenrijk zit wordt dat moeilijk opzoeken. natuurlijk heb ik gegoogled, maar probeer maar eens iets op te zoeken waar het woord delen, of internet, of sharing inzit, je krijgt altijd die g*dvergeten links naar de ICS pagina's van xp. zwaar vervelend. misschien dat 1 van jullie dus weet wleke poorten er gebruikt worden.

  de reden waarom ik dit wil is omdat ik mijn wallpapers bijvoorbeeld via het rechtermuisknopje naar een bepaalde netwerkmap laat kopieeren.

  dat ziet er *ZO* uit.

  normaal wordt dat dus via de pc namen door het netwerk heengeschreven maar nu zit er dus het internet tussen. ik begrijp ook wel dat k dat niet echt met mp3 bestanden kan doen zoals in het netwerk wel, maar een paar mb'tjes aan wallpapers moet lukken.

  toen ik het las was het dus iets met die poorten forwarden naar de machine waar die shares op stonden, maar nu is dat dus de server waarop ook de firewall draait. moetik dan alsnog gaan forwaren? of volsta ik door gewoon de poorten open te zetten. sinds ik hier een redelijk vast ip adres heb volsta ik denk ik met ipfiltering. maar hoe stel ik dat in in zonealarm? zonealarm is best een goeie firewall, maar zuigt echt bigtime met die irritante menuutjes om poorten te forwarden. wat een bagger is dat zeg.

  kan iemand dus daar ook even wat tips over geven?
 • 137-139
  de zogenaamde SMB poorten
 • en moet ik die dan forwarden naar 192.168.0.1 of gewoon die poorten openzetten?
 • Als je die poorten aan je internet-verbinding open zet, kan iedereen vanaf het Internet op jouw PC inloggen (tenzij je één bepaald IP-adres instelt, vanwaar je verbinding kan maken). Dit is denk ik niet echt een gewenste situatie. Beter zal zijn om een FTP-servertje te installeren, dan kun je namelijk gebruikers beperken tot één bepaalde map.
 • ja, maar ik heb liever niet nog een programma draaien op die server. hij wordt er nl niet echt stabieler op. buiten dat wil ik gewoon weten hoe dat gaat.

  ik doe inderdaad alleen maar vanaf 1 ip adres toegang geven. zo te zien heb ik een vast ip adres hiero, dus dat zit wel goed.

  dus gewoon die poorten openzetten op ip filtering basis? weet iemand hoe je dat precies doet in zonealarm? :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.