Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

laptop komt niet op het netwerk...

Anoniem
None
7 antwoorden
 • hallo ik heb hier thuis een klein netwerkje van 2 pcs en 1 laptop. de laptop heb ik een tijdje uitgeleend en heeft aan een @home verbinding gehangen. nu heb ik hem weer terug en wil hem weer opnemen in mijn netwerk. gaat goed kan op internet, maar zo gauw ik andere pc's wil benaderen lukt dat niet meer. volgens mij heb ik wel alles goed ingesteld (heb alles vinkje voor vinkje gecontroleert):

  -allemaal zelfde werkgroep
  -alles DHCP ingesteld
  -firewall uit van xp
  -geen andere firewall draaien (op de laptop!)

  maar ik kom er niet op al tig x de wizzard gedaan en alle @home instellingen veranderd niks werkt… ook kan ik geen poorten meer forwarden bijv die van Azureus. terwijl dit op de andere pc's prima werkt. de andere pc's kunnen elkaar ook gewoon benaderen. Heeft iemand enig idee welk finkje ik vergeten ben of welk programma alles afblokt ofzo?

  het is een laptop met daarop windows XP Prof

  HELP HELP! bij voorbaat dank

  groet Erik
 • ICS wizard van Windows al geprobeerd?
 • ja ICS geprobeert helpt niet… het is echt een raadsel voor mij. als ik azureus opstart staat er "u zit achter een firewall en dient azureus toegang te geven tot internet" maar ik zit niet achter een firewall en ik heb de poorten geforward! iemand enig idee? als er meer info nodig is wil ik die wel proberen te geven.

  hetzelfde geld voor mijn netwerk waarom heb ik geen "toegang" tot de werkgroep waar ik in zit?
 • staat er op de laptop soms een nieuwe gebruiker/administrator aangemaakt die er nog instellingen van @home en een firewall op heeft geinstaleerd?
  Anders op de hoofdaccount vd laptop alle netwerkinstellingen verwijderen, rebooten en opnieuw instaleren
  suc6
 • dat zou nog kunnen ik ga het vanmiddag even uitproberen.
 • hmz nee dat was niet de oplossing, maar wat bedoel je dan met: "alles verwijderen" gewoon die LAN-verbinding of ook de drivers van de netwerk kaart?
 • Het probleem is opgelost. vanavond dacht ik he laat ik Zone Alarm gewoon maar verwijderen, het staat toch nooit aan. bij het verwijderen melde de uninstal dat bepaalde bestanden nog in gebruik waren….. ik naar veilige modus en daar zone alarm verwijderd hele probleem in 1 x weg. alles werkt weer vlekkeloos

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.