Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Na image de eigen computernaam weer gebruiken?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Beetje lastig om een dekkende titel te verzinnen. De situatie is als volgt:
  We hebben 3 computerlokalen in beheer met in totaal zo'n 100 pc's. 2 Lokalen zijn voorzien van dezelfde hardware en het andere lokaal is een praktijklokaal waarin pc's staan met verwisselbare schijven (brackets). Aangezien er dagelijks honderden studenten in de lokalen aan het werk zijn en we regelmatig nieuwe software moeten installeren (of herstellen :cry: ) maken we regematig een nieuwe image of zetten deze terug. Vlak voordat de image gedumpt wordt draaien we sysprep. Na het opstarten loggen we dan handmatig in met een speciaal account dat lokaal admin is en veranderen we de computernaam (sysprep genereert een willekeurige naam).

  Wat we graag zouden willen is het volgende:
  Nadat de image teruggezet is en de pc herstart loopt er een script dat kijkt welk MAC nummer de pc heeft en deze vergelijkt met een lijst waarin deze MAC nummers staan met een bijbehorende computernaam. Deze computernaam wordt daarna toegepast (of bijv. weggeschreven in de sysprep.ini). Het kan ook een ander soort oplossing worden, in ieder geval willen we graag dat we de computernaam niet meer handmatig hoeven aanpassen.

  Wie heeft er een idee, of kan ons alvast een stap verder helpen?
 • kijk eens op gathering of tweaker forum (GoT). Is daar vaker aan bod geweest meen ik.
 • We hebben het ondertussen opgelost :lol:
  Tijdens het inloggen draait het script waarmee het mac nummer uitgelezen wordt en weggeschreven in een txt bestandje.
  Daarna wordt dit mac-nummer vergeleken met een lijst op de server waar alle mac-nummers staan met bijbehorende computernaam. Zodra deze aan elkaar gelijk zijn wordt met behulp van de ms-tool netdom de pc van de bijbehorende naam voorzien en aan het domein toegevoegd.

  Nu nog even bedenken hoe ik eenmaal een bepaalde gebruiker automatisch kan laten inloggen (waardoor er een ander essentieel script loopt) en darna weer uitloggen.

  In ieder geval bedankt voor het meedenken. Meer info over netdom is hier te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.