Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Windows XP Prof als server via file synchronisatie?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik wil graag één PC aan laten staan als file- en printserver om accounts en my documents te synchroniseren zodat men op elke PC kan aanloggen, de server is dan tevens backup. Nu weet ik dat Windows XP Prof geen domein is, maar ik heb ook geen zin om b.v. de peperdure Small Business Server van MS aan te schaffen. Ik heb ook met een Linux server liggen klooien, maar dat is niet wat ik wil.

  Wie weet hoe ik bij inloggen en uitloggen bepaalde folders kan synchroniseren tussen twee PC's? Dus goede software die dat automatisch doet. Ik weet zelf wel welke folders en maak ook gelijke accounts aan op elke PC, maar als dat in de synchronisatie-software zit is dat nog mooier. Ik wil dus eigenlijk een domein nadoen.
 • [quote:0ba8beecab="Cooper-S"]. Ik wil dus eigenlijk een domein nadoen.[/quote:0ba8beecab]
  Dit heeft niks te maken met een domein nadoen, kenmerk van een domein is onder andere dat er 1 centrale plek is (de server) die een domein beheerd en waar dus de gebruikers aangemaakt en geauthoriseerd worden. Wat jij wil kan met ieder gratis synchronisatietooltje wat je kan downloaden op bijvoorbeeld download.com.
 • Dat weet ik ook wel, maar een server synchroniseert ook profielen via roaming profiles naast het fungeren als file server, dat wil ik nadoen met een synchronisatie tool. Ik heb al op download.com gekeken, er zijn er genoeg. Misschien kent iemand al een nette tool die synchroniseert bij aan- en uitloggen, dan is het niet nodig dat ik 25 tools ga installeren en uitproberen.
 • Volgens mij kan je dit wel bereiken door een zelfgeschreven inlog- en uitlogscript.

  Bij het inloggen worden de profielen gekopieerd van je server naar je werkpc. Bij het uitloggen worden de profielen terug gekopieerd, hetzelfde gebeurd met de documenten. Zo staat de data lokaal en een kopie wordt op de 'server' bewaard. Als je dan op een andere pc werkt kan je de data, die je nodig hebt, naar de pc kopieren. De bijgewerkte versie wordt dan met uitloggen weer opgeslagen op de server, klaar voor de volgende gebruiker.

  Suc6
 • Wil niet lulllig doen hoor

  maar als je op iedere computer (met xp) de zelfde acount aanmaakt
  dan kan je instellen (bij computerbeheer) waar het profiel nog meer opgeslagen wordt als je daar de server met bijbehorende map inzet

  is het zo gefixt lijkt mij?

  hoef je ook nix te downloaden….werkt in een werkgroep!

  gr chatjozef

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.