Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

draadloos netkwerk

Anoniem
Maarten81
11 antwoorden
 • hoi,
  ik heb een wireless router (11mbs) en 2 wireless pci cards gekocht bij paradigit.
  nu werkt alles goed enzo.. enige probleem is dat sinds het begin al wel af en toe de verbinding weg valt, maar dit is de afgelopen 2 dagen alleen erger geworden.. dan is het net alsof hij even het netwerk niet vind, en 10 seconden later reconnect hij weer, heel irritant als je net iets of een site bent aan het lezen.. je wilt naar de volgende pagina en ineens ben je offline.
  ik heb nu even opgelet, ondertussen dat ik dit typte is hij al 2x offline gegaan en weer online… en ik typ niet bepaald langzaam :)
  iemand enig idee wat het probleem kan zijn? of is dit gewoon "normaal"?
 • sorry volgens mij heb ik het al, ik was de router de schuld aan het geven maar volgens mij valt internet gewoon af en toe weg :)
  maar als iemand tips heeft zijn ze uiteraard toch welkom..

  edit/ daar lag het dus niet aan.. word er nu beetje gek van… offline tijd word ook steeds langer :-? weet echt niet hoe dit kan…
 • Ik weet niet hoe het zit als je 2 draadloze kaarten hebt… maar ik neem aan dat ze elk een ander kanaal moeten hebben? Anders storen ze elkaar.
 • verander je positie in huis eens, de router/ap moet zo hoog mogelijk geplaatst worden (zolder oid). loop ook eens met je laptop door het huis. het kan zijn dat plafonds oid goed gevuld zijn. (metaal) dat houd de verbinding tegen.
 • t gaat hier dus niet om laptops maar gewone pc 's kan er dus niet mee door het huis lopen :D
  router kan ook niet op zolder.. want t ging er net om dat de kabels niet door het hele huis lopen.. :)
  ik ga hem denk ik wel nog tegen de muur aanschroeven oid, hij staat namelijk op het moment naast mijn bank bovenop op een speaker van 40cm hoog oid in de woonkamer, dus dat kan dan ook wel beter, maar of het hier echt aan ligt.. ik betwijfel het want ik heb 69% ontvangst.. hij word alleen om een of andere reden soms onderbroken :-?
 • ik zit te denken aan huis tuin en keuken apparatuur.

  b.v. magnetrons en enkele andere apparaten werken ook op dezelfde frequentie.

  (buren die dezelfde apparatuur hebben?)

  waar komt het internet binnen?

  meterkast?

  als de meterkast dan naast de trap is kan je in het trapgat de ap plaatsen. kijk dan eens hoe de verbindingen zijn
 • nee zit gewoon op kabel aangesloten, in de woonkamer dus gewoon waar tv aansluting "uit de muur" komt.
  voor de rest zou ik niet weten met welke apparatuur het in conflict zou kunnen zijn :-?
  buren hebben geen draadloze verbinding, en mijn verbinding is ook "encrypted" (weet niet of dat wat uit maakt..).
 • Encryptie zou voor het wegvallen van je verbinding geen verschil moeten uitmaken: als je WEP-sleutels overeen komen, heb je verbinding, anders niet. "Soms" past daar niet bij.

  Maar zoals ik hierboven al aangaf:
  [quote:5c17391bc7="Ik"]ik neem aan dat ze elk een ander kanaal moeten hebben? Anders storen ze elkaar.[/quote:5c17391bc7]
  Dat kan nl. wel degelijk ervoor zorgen dat je verbinding bij tijd en wijle slecht is, maar niet continue (eigen ervaring :wink: ).
 • elk een ander kanaal? jah dan moetk eerst weten hoe je dat anders zet.. zoiets hoort toch automatisch te gaan? ze hebben gewoon beide een eigen ip adres en computernaam.. dus??
  wel viel me net in dat we een draadloze telefoon thuis hebben… misschien dat het hierdoor komt? zoja, wat kan ik daar aan doen?
 • de accesspoint staat op een speaker. zit daar niet een grote magneet in?
  - oplossing is dus duidelijk.
 • mja normaal zijn boxen toch afgeschermd?
  daarbij… kheb m ook al verplaatst hoor :) zoals op mijn bankstel.. enz (tijdelijk uiteraard:P ) maar dat mocht niet baten..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.