Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Printen na SP2

Anoniem
Hein123
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een netwerkje met 4 pc's: 1pc met windows 98, 3 pc's met windows xp pro.
  Op de machine met windows 98 heb ik een printer geïnstalleerd en geshared, ik wil de pc gebruiken als printerserver.
  Dit werkte ook uitstekend, todat ik SP2 ging installeren. Ik kan nu alleen nog maar testpagina's afdrukken, en niet vanuit een ander programma (word, notepad, etc) Ik heb alle mogelijke updates van drivers enz op alle pc's uitgevoerd. Dit helpt helaas niet :cry: . De printer is een Canon MPC 400.
  Wie weet raad? Alvast bedankt!

  Hein
 • Wat zijn de rechten die gebruikers hebben tot de gedeelde printer? Ik zou even op de Win98 alle gebruikers+wachtwoorden toevoegen. Deze geef je alle rechten: Printer Opties > security (>geavanceerd)

  Herstart alle pc's en stel de printer op de XP-machines in als standaard printer. Laat even weten of er nu nog iets misgaat.
 • Wat bedoel je precies met [rechten tot de gedeelde printer]?
  Hoe moet ik bovendien [gebruikers+wachtwoorden toevoegen]?
  Ik ben nogal een Newbee op dit gebied vandaar :roll:

  Bedankt dat je meedenkt!
 • Op jouw printserver (Win98) is het gewenst alle gebruikers in huis toe te voegen. Iedereen die dus de WinXP clients gebruikt, moet ook bestaan op de printserver. Nu kun je zeggen dat Gebruiker Twee mag printen, omdat je die bij je printerinstellingen hebt toegevoegd "Add":

  [img:4af27e220f]http://destroy.nl/pub/images/printer2.gif[/img:4af27e220f]
  (Voorbeeld is met Windows 2000)

  Je deelt een printer met anderen. Nu kun je via de instellingen vertellen of mensen gebruik mogen maken van de printer. Hier heeft bijvoorbeeld de eerste gebruiker alleen de rechten om documenten te mogen printen. Hij mag niets veranderen aan de setup van de printer. Start > Instellingen > Printers > Eigenschappen van de printer (Manage Printers):

  [img:4af27e220f]http://destroy.nl/pub/images/printer.gif[/img:4af27e220f]


  Wanneer ik als Gebruiker Twee op een WindowsXP machine inlog, maak ik direct verbinding met de printserver. Wij zitten immers in een netwerk. Nu ziet de printserver dat ik Gebruiker Twee ben: ik mag printen.
 • Huh? Ik win98 kan je toch geen gebruikers en rechten toekennen?
 • Daar ging het niet om. De gebruiker onder Win98 moet bekend zijn onder WInXP, onder WInXP moet de gebruiker de juiste rechten hebben. Zo begrijp ik het tenminste.
 • Zo lees ik het niet [quote:c36a50af3c]Je deelt een printer met anderen. Nu kun je via de instellingen vertellen of mensen gebruik mogen maken van de printer.[/quote:c36a50af3c]Het delen gaat op een windows98 pc. Daar kun je toch geen instellingen maken dat A wel mag printen en B niet?
 • Klopt, verwarrende tekst.
 • Laat ik de verwarring nog groter maken :P :

  Vóór de installatie van SP2 was het niet nodig om op de win98 pc gebruikers toe te voegen en rechten toe te kennen. Het was voldoende om op de WinXP machines de server op te zoeken en een driver te installeren.

  SP 2 heeft dus roet in het eten gegooid, het heeft niks met firewalls vandoen want als die allemaal uit zijn helpt dat niks.

  Blijft dat ik vanaf de Win XP machines wél testpagina's kan afdrukken :-?
  Maar niet vanuit elk ander programma, de verbinding lijkt me dus in orde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.