Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

VMWare

Anoniem
Captain_Kansloos
3 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb een aantal kleine vraagjes waarover ik graag wat advies zou willen en ik hoop het hier te kunnen krijgen.

  Ik ben gestart met het MCSE traject en heb de tip gekregen om bij het leren van de modules gebruik te maken van VMWare waarmee je een virtueel netwerk kan simuleren.

  Nu ben ik niet zo bekend met deze software en wilde daarom vragen wat de beste test simulatie omgeving is om te installeren met VMWare.
  Ik ben in het bezit van windows 2000 pro als de Server versie.

  Heeft iemand van jullie ervaring hiermee dan zou ik daar graag wat meer over vernemen.
  Ik wil komende week beginnen.

  2e en laatse vraag weet iemand van jullie een beter MCSE forum dan die van MCSE.nl want dat is werkelijn een kl**** forum waar niemand een antwoord op je vragen weet.

  Alvast bedankt :wink:
 • [quote:574f0d9e54="mshrak"]Ik ben gestart met het MCSE traject en heb de tip gekregen om bij het leren van de modules gebruik te maken van VMWare waarmee je een virtueel netwerk kan simuleren.[/quote:574f0d9e54]Toevallig ben ik ook net bezig met het MCSE traject voor win2003. Ik heb idd ook de beschikking over VMware, en ik kan je vanuit de praktijk melden dat dat idd een hele handige tool is. Je kunt een snelle installa van een OS doen en een beetje aanklooien en klikken, zonder dat je extra harware hoef aan te schaffen of in te richten.

  VMware is trouwens geen 'virtueel netwerk' maar een complete virtuele machine. Er wordt dus in de software een complete computer geëmuleerd, die gebruikt maakt van de hardware van de PC waar het op draait. Zo draai ik op een win2000 Pentium M laptop met 512MB een 'Virtuele w2003 standard server' machine met '256 MB ram". Dat werkt prima kan ik je vertellen.

  [quote:574f0d9e54]
  Nu ben ik niet zo bekend met deze software en wilde daarom vragen wat de beste test simulatie omgeving is om te installeren met VMWare.
  Ik ben in het bezit van windows 2000 pro als de Server versie.
  [/quote:574f0d9e54]Binnen VMware krijg je als het ware volledige beschikking over je hardware. Je kunt dus binnen het programma venster op een virtuele machine gewoon een windows installatie uitvoeren. Ik neem aan dat je de MCSE 2003 cursus volt, dus dan krijg je bij iedere module een 180 dagen probeer versie van W2k3 server standard. Die kun je gewoon installeren op je virtual machine:
  [img:574f0d9e54]http://www.screamin.demon.nl/vmware.jpg[/img:574f0d9e54]
  [quote:574f0d9e54]
  2e en laatse vraag weet iemand van jullie een beter MCSE forum dan die van MCSE.nl want dat is werkelijn een kl**** forum waar niemand een antwoord op je vragen weet.[/quote:574f0d9e54]Aan de peperdure cursus boeken heb je iig niet zoveel als je voor je examens op gaat. Da's althans mijn ervaring. Het meest heb je in dat geval aan proefexamens zoals Testking en Trancender. Nadeel is dat die schrikbarend duur zijn, net als de cursus zelf trouwens. Ik heb via m'n werkgever een set boeken aan geschaft, waar ik veel info uithaal en die prettig leesbaar zijn. Wel in het engels trouwens: http://www.comcol.nl/detail/49220.htm

  Alternatief is dat je via "andere wegen" aan dat soort proef examens komt.
 • bedankt voor je uitleg.

  Ik begin zelf met het 2000 traject en doe dan de skills update voor windows 2003.
  2003 server moet ik nog even te pakken krijgen.
  Ik beschik momenteel alleen over windows 2000 pro en de windows 2000 server.
  Dat wil ik zeker naast elkaar draaien.

  Het is eigenlijk mijn bedoeling om windows 2000 server naast 2 windows 2000 pro iinstallaties te laten draaien zodat ik een remote instaall kan oefenen etc etc.

  Dat kan toch ook met VMWare neem ik aan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.