Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Outlook Express delen in een netwerk? Mailprogramma netwerk?

Anoniem
J. de Boer
5 antwoorden
 • Hallo,
  Ongetwijfeld al vaker gesteld deze vraag, maar ik doe het toch (weer):
  Ik heb net een netwerk geinstalleerd en wil Outlook Express delen, dwz als ik vanaf mijn ene PC mail stuur of ontvang wil ik dat ook op de andere zien (synchroniseren heet dat geloof ik?)
  Hoe regel ik dat SIMPEL in OE 6? (dus zonder allerlei ingewikkelde bewerking in het register oid)

  OF: is er een simpel mailprogramma (liefst gratis of voor een zeer gering bedrag) dat wel gesynchroniseerd kan worden in een netwerk?

  Groet,
  Lammert-Jan Strijker
 • ik heb niet gevonden waar outlook express de mapinstellingen bewaart.. in het register straat het in ieder geval niet.. maar je kan op zich wel zorgen dat het gesynhroniseerd wordt als je de pc opstart.. kan met batrch bestandje volgens mij wel.. (moet de pc waarvan hij moet synchroniseren wel aanstaan natuurlijk)

  batch bestand (theoretisch gezien mogelijk :wink: ):

  echo off

  copy \\remotepc\C\Documents and Settings\Henk\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\outlook.pst C:\Documents and Settings\Henk\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\outlook.pst

  echo gescynchroniseerd!
  pause > nul
 • www.easy2sync.de

  Met dat proggie kun je email in outlook synchoniseren. Met de probeerversie kun je alleen de in-map synchoniseren.
 • [quote:bf01de98a0="RobertoAL"]ik heb niet gevonden waar outlook express de mapinstellingen bewaart.. in het register straat het in ieder geval niet.. maar je kan op zich wel zorgen dat het gesynhroniseerd wordt als je de pc opstart.. kan met batrch bestandje volgens mij wel.. (moet de pc waarvan hij moet synchroniseren wel aanstaan natuurlijk)

  batch bestand (theoretisch gezien mogelijk :wink: ):

  echo off

  copy \\remotepc\C\Documents and Settings\Henk\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\outlook.pst C:\Documents and Settings\Henk\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\outlook.pst

  echo gescynchroniseerd!
  pause > nul[/quote:bf01de98a0]

  Die locatie is voor outlook van office.
  Dit is de locatie voor oe

  C:\Documents and Settings\user name\Local Settings\Application Data\Identities\{4740E51A-D644-466F-9C49-A25CB689D886}*\Microsoft\Outlook Express

  * = anders bij jouw
 • Outlook Express laat, in tegenstelling tot Outlook, geen plaatsing van postbestanden op een netwerkshare toe. Als je, via Extra—Opties, tabblad Onderhoud, het postarchief verplaatst dan kan dat alleen naar een andere plaats in dezelfde pc.
  Vanaf de andere pc kun je dat postarchief van Outlook Express dus niet gebruiken - of je moet daar de lokatie van het postarchief veranderen door een wijziging in het systeemregister. Maar dat wil je niet.
  Dat wordt dus overschakelen op Outlook - of een ander leuk programma zoeken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.