Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Na een half uur wachten on line

Anoniem
Anjo
5 antwoorden
 • Ik heb drie pc's via een router met internet verbonden. Tot nu toe kon ik probleemloos met alle drie contact maken met internet. Op één van de drie lukt dat nu pas na een forse wachttijd (ongeveer 30 minuten). Aan de hardware kan het haast niet liggen. Ik heb een ADSL-verbinding en de drie pc's draaien met Windows XP. Ik mijn pc’s schoon met Norton Antivirus, Ad Aware en Spybot.
  Ik heb even gekeken naar de processen in de taskmanager. Als ik mijn probleemcomputer start, wordt de CPU voor ca. 95% in beslag genomen door svchost.exe (procesnaam) netwerkservice (gebruikersnaam). Dat duurt dus wel zo'n 30 minuten.
  Verder heb ik het logboek nagelopen. Dat levert een aantal foutmeldingen op. Ik weet alleen niet hoe ik de meldingen moet begrijpen.

  In het logboek ‘systeem’ krijg ik foutmeldingen bij de bronnen:
  - MrxSnb. In de beschrijving staat “De masterbrowser heeft een servermelding ontvangen van computer WERKKAMER die meent de masterbrowser voor het domein te zijn op transport NetBT_Tcpip_{E0635538-8184-4359. De masterbrowser wordt gestopt of er wordt een verkiezing afgedwongen”. De computer WERKKAMER betreft een van de andere computers in mijn thuisnetwerkje.
  - Service Control Manager. In de beschrijving staat “De Ipv6-Helper Service-service is bij het starten vastgelopen”.
  In het logboek ‘toepassing’ krijg ik foutmeldingen bij de bron:
  - Userenv. In de beschrijving staat “Windows kan de RsoP-sessiestatus (Resultant Set of Policies) niet registreren in het logboek. Een poging tot het maken van verbinding met WMI is mislukt. Er zal geen registratie meer in het logboek plaatsvinden voor deze toepassing van het beleid.”

  Tot slot meld ik nog even dat de ik computer WERKKAMER (wordt genoemd in het logboek) en paar dagen heb losgekoppeld uit het netwerk. Ik heb toen tijdelijk een andere computer aangesloten. Vervolgens heb ik de oorspronkelijke computer WERKKAMER weer aangesloten. Mogelijk heeft dat er toch wat mee te maken. Ik heb dat niet precies in beeld, maar nu ik terugreken: het kan zijn dat de problemen zijn ontstaan nadat ik de oorspronklijke computer heb teruggeplaatst.
 • De meldingen zeggen me niet zo heel veel, maar heb je t hele gebeuren op DHCP staan?
  Maak dan alles eens spanningsloos ( ook de router )
  Het lijkt erop dat Werkkamer de baas wil gaan spelen terwijl voor t TCP-IP gebeuren dat gewoon de router zou moeten zijn.

  Anders op Werkkamer > cmd>ipconfig/all>iprelease>iprenew

  Misschien helpt dat
 • Bedankt voor je reactie Anjo.
  Ik vermoed 'dat ik alles op DHCP heb staan'. Hoe controleer ik dat?
  De spanning heb ik er al eens eerder afgehaald, zonder succes.
  De commandoregel blijft steken bij 'iprelease'. Ik krijg dan het bericht 'iprelease wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, programma of batchbestand'.
  Wat nu?
 • probeer eens ip release dus met een spatie ertussen. ( kijk anders ff in de helpfunctie van XP- daar werk ik niet mee 8) )
  Je kunt onder eigenschappen van je netwerkverbinding zien of Obtain IPadres op automaat staat, dan draait ie ws DHCP.

  Wat een andere optie is, kijk bij P&B forum naar de FAQ,s, misschien moet je eens een hijackthis actie uitvoeren suc6
 • Tja, en toen crashte mijn harde schijf…. Ik heb een nieuwe schijf gekocht en mijn pc opnieuw ingericht. Daarmee ben ik het netwerkprobleem kwijt (evenals flink wat documenten die op de harde schijf stonden, volgende keer maar wat vlotter back ups maken :cry: ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.