Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

internet delen

Anoniem
lvdgrint
8 antwoorden
 • Ik heb 2 computers (beide xp) met een cross kabel verbonden. Dat werkte perfect. Opeens geeft de ene computer ( die via de andere computer contact maakt met het internet) de medling kabel niet verbonden.
  Aan die kabels mankeert niets.
  Wat kan dat zijn ?

  Liesbeth van de G
 • Is op beide computers de netwerkkaart nog wel goed geinstalleerd? Check dit via rechtermuisknop deze computer, eigenschappen. Dan tabblad hardware, en klik hier op aan: Apperaatbeheer. Kijk of er bij netwerkadapters geen vraag tekens of uitroeptekens staan. Zowel, rechtermuisknop op de netwerkkaart, en klik op: "installatie ongedaan maken" Sluit alles af, en start de computer opnieuw op. Nu zal windows de kaart opnieuw installeren.

  Ook als er geen uitroep of vraag tekens staan, wil dit nog wel is helpen.
 • Hallo
  bedankt voor je mail
  Bij apparaatbeheer staat geen uitroepteken of zo.Op nieuw installeren hielp niet
  groeten
  Liesbeth
 • [quote:8d5696aa1d="lvdgrint"]Opeens geeft de ene computer ( die via de andere computer contact maakt met het internet) de medling kabel niet verbonden.
  [/quote:8d5696aa1d]

  En op die andere computer geeft die dat niet aan? Als het goed is zitten er achter op de netwerkkaart ook twee lampjes. Een daarvan is het link of connect lampje. Brand die wel op beide netwerkkaarten? Ga anders is met de muis op het "netwerk kabel… " staan. Wat voor verbinding staat daar.
 • Hallo
  Op mijn computer zie ik nergens lampjes bij de netwerkkaarten
  liesbeth
 • Lampjes zitten bijna altijd direct naast de stekker. in de hoekjes van het "stekkergat".

  Probeer trouwens eens de stroom kort (paar minuutjes) van de probleemcomputer te halen. Heeft bij mij weleens gewerkt. De reden daarvan is me nog steeds onduidelijk, maar goed, kan geen kwaad.

  CB
 • hoi
  Er zitten echt geen lampjes, nooit gezien ook op mijn computer (op mijn werk bijv wel) Ik haal altijd de stroom van die computer af omdat er een stekkerdoos met een schakelaar aanzit, misschien is daardoor wel het probleem ontstaan?
  liesbeth
 • zet eerst je computer met internet aan en [u:7b681df0d5]danpas[/u:7b681df0d5] de andere pc
  helpt bij mij als die hem niet herkend

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.