Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

wel VPN verbinding geen toegang

Anoniem
Leo S
6 antwoorden
 • VPN is geconfigureerd op een W2003 server,
  ik kan met een client VPN verbinding contact leggen naar deze server.
  Maar dan?

  Ik probeer een netwerkverbinding te maken naar een op deze server gedeelde map met //extern-IP-adres/share-naam
  Maar die vind ie niet.

  Iemand 'n idee?
 • Als je een VPN-verbinding hebt, zit je als het ware al op het interne netwerk van die server. Als het goed is, kun je die server dan ook bereiken op het interne IP-adres. Als je DNS en WINS op de VPN goed hebt ingesteld kun je zelfs de server bereiken op computernaam. Je moet dus niet het externe IP-adres gebruiken, maar het interne adres of de computernaam.
 • je hebt gelijk had ik overigens ook geprobeerd,
  maar omdat dat niet lukte ging ik verder experimenteren.
  Heb het inmiddels ook op een pc van 'n vriend van mij geprobeert en daar lukte het wel. Achteraf blijkt dat ik op 'n netwerk zit met dezelfde IP range. Daarom gaat het natuurlijk niet.

  Overigens VPN is op die server op dezelfde netwerkkaart geinstalleerd als het interne netwerk. Is dat vragen om problemen?
 • Dat zou niks uit mogen maken, elke netwerkkaart heeft immers z'n eigen, unieke, MAC-adres.
 • Het maakt wel degelijk uit dat je dezelfde IP-reeks hebt als het remote netwerk. Aan de hand van de combinatie IP-adres en subnetmask weet je PC namelijk of de data die je verstuurt bedoeld is voor een host op je eigen netwerk of op een ander netwerk. Als deze combinatie op allebei de netwerken hetzelfde is, gaat de informatie die je probeert te versturen nooit via de default gateway naar het andere netwerk.
 • Ik reageerde op:

  [quote:8392d2c03a]Overigens VPN is op die server op dezelfde netwerkkaart geinstalleerd als het interne netwerk. Is dat vragen om problemen?[/quote:8392d2c03a]

  Dus als dit:

  [quote:8392d2c03a][b:8392d2c03a]Het maakt wel degelijk uit [/b:8392d2c03a]dat je dezelfde IP-reeks hebt als het remote netwerk.[/quote:8392d2c03a]

  op mij slaat, vind ik dat een onterechte opmerking.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.