Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wlan Laptop als router gebruiken

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik ben de laatste paar weken aan het experimenteren met een Laptop waarop ik WLAN kan krijgen. Ik wil nu deze laptop (pentium 333MHz) gebruiken als router, zodat het internet van de WLAN-kaart beschikbaar wordt op het netwerk dat aan de LAN-kaart is verbonden.

  Nu heb ik het voor een deel aan de praat: ik kan internetten op een PC die met de laptop verbonden is. Op de Laptop heb ik hiervoor een tryout van Winproxy geïnstalleerd…. Soms echter raakt de laptop in de war, en kiest de verkeerde kaart voor het internet-verkeer (kiest dus de LAN-kaart ipv de WLAN-kaart). een renew ip van de LAN-kaart verhelpt dit probleem. Is dit ook op een simpelere (lees: automatische) manier te verhelpen?

  Volgende stap is nu om de pc onderdeel van een 2e netwerk te laten worden, waarop ook internet te krijgen is. Deze PC mag echter alleen met internet verbinden via de Laptop met WLAN. Reden dat ik deze PC wel aan dit 2e netwerk verbonden wil hebben, is om bestanden te kunnen delen (100mbit). Maar nu blijkt veel verkeer (afgezien van http) via de router te gaan, ipv de Laptop.

  Iemand enig idee? Of een idee hoe ik het beter zou kunnen doen?

  een plaatje ter verduidelijking


  http://members.chello.nl/h.heezen5/wlan.jpg
 • kun je niet gewoon een wlan kaartje kopen en dat in de pc stoppen die je nu via de laptop wil laten internetten? lijkt me minder omslachtig. je heb alleen dan de laptop niet meer nodig als schakel in je network
 • Ja, dat zou inderdaad een makkelijke oplossing zijn, ware het niet dat de pc op een plaats staat waar het WLAN te slecht te ontvangen is…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.