Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Speedtouch 510 router functionaliteit uitschakelen

Anoniem
micky.g
12 antwoorden
 • Eigenlijk ben ik nooit echt actief bezig geweest met het juist instellen van mijn verbinding, maar ik ergerde me al langere tijd aan het feit dat downloaden met o.a. Bittorrent erg lang duurde en nooit hoge snelheden haalde. Nu ben ik erachter wat het probleem is.

  Ik heb een ADSL verbinding van Wanadoo en die wordt geopend door mijn Speedtouch 510 modem. Hierachter hangt een linksys BEFW11S4 router. Omdat het openzetten van poorten in dit router geen effect leek te hebben, ben ik verder gaan zoeken. Nu blijkt mijn Speedtouch modem ook een router configuratie te hebben, en daar wil ik van af. Mijn vraag is, hoe? Ik wil niet mijn modem gebruiken als router, en m'n linksys als accespoint.

  Nu las ik hier wat over SIP_SPOOFING. Wat houdt het precies in en vooral, is het zinnig in deze situatie? Kan ik hiermee de router functionaliteit uitschakelen? Alvast bedankt.
 • het meest eenvoudige is om in je speedtouch het ipadres van je AP in te geven als DMZ-host, al het binnenkomende verkeer wordt dan onafhankelijk van de poort doorgezet. Je moet wel het ip-adres aan de kant van de speedtouch ingeven en statisch maken als dat nog niet zo is. Standaard zit hij in de 10.0.0.x reeks.
 • Dat is inderdaad ongeveer wat ik heb gedaan. Het adres staat nu bij onder de categorie NAPT bij standaardserver. Op dit moment is dat adres 10.0.0.150, maar dat adres wisselt. Het adres bij de standaardserver wisselt helaas niet mee, hoe maak ik dat adres statisch?
 • [quote:1c03daee48="Chip"]Dat is inderdaad ongeveer wat ik heb gedaan. Het adres staat nu bij onder de categorie NAPT bij standaardserver. Op dit moment is dat adres 10.0.0.150, maar dat adres wisselt. Het adres bij de standaardserver wisselt helaas niet mee, hoe maak ik dat adres statisch?[/quote:1c03daee48]
  Door in je AP het WAN adres statisch in te vullen, je kan hem gewoon 10.0.0.150 geven.
 • niet de veiligste oplossing de dmz……
 • [quote:1e77c2d425="micky.g"]niet de veiligste oplossing de dmz……[/quote:1e77c2d425]Wat raadt u aan?
 • een veiligere en eenvoudige manier is b.v. ip-spoofing…..
 • [quote:929476e6ac="micky.g"]een veiligere en eenvoudige manier is b.v. ip-spoofing…..[/quote:929476e6ac]Heeft dat iets te maken met de link die ik in mijn eerste post gaf? Ik ben daar totaal mee onbekend, hoe zou ik dat moeten aanpakken?
 • Daar heeft het mee te maken ja, al staat het daar voor de leek wat ingewikkeld uitgelegd denk ik.

  je kan het spoofing.ini file o.a. hier downloaden :

  http://www.adsl-online.net/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=20

  Dit uploaden naar je modem (verbinding verbreken) en het is geregeld.
 • [quote:737fb9521c="micky.g"]Daar heeft het mee te maken ja, al staat het daar voor de leek wat ingewikkeld uitgelegd denk ik.

  je kan het spoofing.ini file o.a. hier downloaden :

  http://www.adsl-online.net/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=20

  Dit uploaden naar je modem (verbinding verbreken) en het is geregeld.[/quote:737fb9521c]Wat is spoofing in feite? En op de door u genoemde link staat geen spoofing.ini, alleen ADSL NAT.ini en ADSL PPTP.ini.
 • Bij spoofing wordt heel simpel gezegd het ip-adres dat normaal het modem door de provider krijgt toegekend doorverwezen naar de router.
  (deze krijgt dit ip-nummer dus).

  De modem/router is in principe dan alleen nog het doorgeef luik.

  Het bestand staat tussen de configuratie bestanden voor de 510, onder de links voor pptp.ini en nat.ini.

  (pptp zou trouwens ook kunnen, hier zorgt het modem niet meer voor de verbinding maar de pc)
 • [quote:78dfdc8377="micky.g"]Bij spoofing wordt heel simpel gezegd het ip-adres dat normaal het modem door de provider krijgt toegekend doorverwezen naar de router.
  (deze krijgt dit ip-nummer dus).

  De modem/router is in principe dan alleen nog het doorgeef luik.

  Het bestand staat tussen de configuratie bestanden voor de 510, onder de links voor pptp.ini en nat.ini.

  (pptp zou trouwens ook kunnen, hier zorgt het modem niet meer voor de verbinding maar de pc)[/quote:78dfdc8377]Bij PPTP zou het dan mijn linksys router zijn die de verbinding maakt, niet de PC.

  Maar die download: Alcatel 510v4 configuratie script, is die niet bedoeld voor de 4poorts 510? Bovendien, als ik die download, komt daar geen spoofing.ini uit, maar 510_Config_12.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.