Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Novell verwijderen

Anoniem
Skyclad
3 antwoorden
 • Ik zit met het vogende probleempje:
  De vriendin van mijn zus heeft een paar jaar geleden een laptop van haar werk gekregen. Hier staat Novell op geïnstalleerd dat bij het opstarten om een loginnaam en wachtwoord vraagt. Dit was nodig om op het werk in te loggen op het netwerk. Nu werkt zij daar niet meer, maar mocht de laptop houden.
  Iedere keer als de laptop opstart vraagt hij om een login en wachtwoord. Als je die invoert krijg je de melding dat het netwerk niet gevonden kan worden, en of je toch in wilt loggen. Als je dan "yes' aanklikt start hij gewoon op.
  Nu wil het geval dat ik op deze laptop draadloos internet geïnstalleerd heb. Bij het opstarten (dus na het invoeren van de login en wachtwoord) gaat de laptop nu een hele tijd zoeken naar het netwerk van de oude werkgever (hij ziet dat er een netwerkkaart geïnstalleerd is en zoekt dus naar het netwerk). Dit kan ie niet vinden, en dan krijg je dus allemaal foutmeldingen, waarna ik hem wel op kan starten. Hierdoor duurt opstarten erg lang.
  De (PCMCIA) netwerkkaart er tijdens het opstarten uit halen biedt een oplossing (dan geeft ie direct aan dat ie geen netwerk kan vinden, en kan je de laptop opstarten). Maar dat is natuurlijk niet echt handig.
  Mijn vraag: Hoe kan ik Novel van de laptop verwijderen? Ik ben bang dat als ik het er gewoon af gooi, ik windows helemaal niet meer op kan starten.
 • Config scherm> Software en daar staat novell for Client tussen.

  Die moet je verwijderen.

  kijk dan anders voor meer info www.novell.nl
 • Je kan hem ook verwijderen vanaf Eigenschappen van de LAN-verbinding. Uit eigen ervaring weet ik dat Novell af en toe lastig is met verwijderen via het configuratiescherm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.