Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Verkeer bijhouden thuisnetwerk

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb mijn internet gedeeld via een router. Nu krijg ik echter telkens een waarschuwing van de provider dat ik te veel aan het downloaden ben (idd chello). Nu heb ik op mijn eigen pc wel DU-meter staan, maar als ik iets van een pc van het lokale netwerk haal, telt dat ook mee als up/download. Is er een programma die ik kan laten luisten (op een pc die altijd aan staat), hoeveel verkeer de pc's (die aan de router hangen) veroorzaken, en is het dan ook mogelijk per pc bij te houden hoeveel deze van internet up- en download?

  Ik zat te denken aan een soort van packetsniffer, maar die dan dus bijhoudt hoe groot de packets zijn, en alleen de packets telt die van en naar internet gaan (dus niet naar een andere pc in 192.168.2.*).
 • http://datagebruik.chello.nl. Alleen het dataverkeer dan voorbij de router gaat telt mee.
 • Ja, die site kende ik al. Maar ik wil graag weten hoeveel verkeer elke pc in het thuisnetwerk heeft veroorzaakt.

  Dus zeg maar gelijk aan dataverbruik.chello.nl, maar dan per pc.
 • [quote:6e8a614e18="Svendrianus"]Ja, die site kende ik al. Maar ik wil graag weten hoeveel verkeer elke pc in het thuisnetwerk heeft veroorzaakt.

  Dus zeg maar gelijk aan dataverbruik.chello.nl, maar dan per pc.[/quote:6e8a614e18]NET Traffic Meter: http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Bandwidth-Tools/NET-Traffic-Meter.shtml
 • Volgems mij moet je dan een server opzetten en daar alle Pc aan koppelen en een software installeren dat alle data-verkeer die naar binnen wordt gehaald bijhoud van netwerk kaart 1 bv (waar je chello modem aansluit).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.