Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

speedtouch 510 als router gebruiken achter bbned modem

Anoniem
Cable guy
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb al aardig wat geklooit met die speedtouch 510 multimodem(analoog) om mn 8Mbit er uit te krijgen, nu kwam ik dus niet verder dan 4 Mbit.(babyxl) heb alle 3 de config files een keer geladen in het modem, maar hij komt niet verder als 4Mbit.

  Nu had ik het idee om mn bbned modem in een van de 4 poorten te prikken en op de oveige 3 de andere pc's in het netwerk.en dat werkte even tot mijn verbazing, tot dat ik mn poorten ging forwarden ect.

  Moet ik misschien een aangepaste config laden zadat mn modem niet meer hoeft te kijken voor de inet verbinding?
  Want ik denk dat hij lastig doet omdat hij geen inet verbinding heeft.

  Alvast bedankt,
 • Zou ik gewoon niet doen. :-? Gebruik liever een simpele switch achter je BBnet modem. Voor ca. 20 euro heb je al een 4 poorts. 8)
 • [quote:27a37dffd0="Tweaky"]Zou ik gewoon niet doen. :-? Gebruik liever een simpele switch achter je BBnet modem. Voor ca. 20 euro heb je al een 4 poorts. 8)[/quote:27a37dffd0] en hoe forward ik dan mn poorten naar mn Audiostream/web/ftp/ventrilo/game/mail :D ( niet alles tegelijk hoor :) ) server?
  met m0n0wall zeker( leuke firewall btw, alleen jammer dat ik daar een hele pc voor moet gebruiken of.. http://m0n0.ch/wall/hardware.php .


  ik heb er wel aan gedacht om een linksys 8p 100 switch te kopen en van mn server gelijk dhcp/nat ect te draaien dmv m0n0wall of iets dergelijks.

  zijn er zulke distro's van linux dat iemand weet?

  en ik vind het wel zo relaxt als mn software m firewall de tocht strip op zn deur niet hoeft te controleren op kiertjes, wordt af en toe beetje knetter van die scans(via bbned modem).

  en die wankers van speedlinq zijn aan het bedenken warom hij maar op 4Mbit draait( eindelijk kwam ik eens een x verder dan de wachtstand na 30x Te lang aan de lijn te hebben gehangen)
 • Poorten forwarden doe je gewoon in je modem.
  Ik heb zelf ook een switch achter mijn Speedtouch 510 en kan toch b.v. Emule draaien m.b.v. poortforwarding.
 • [quote:f8a8fedd9f="Tweaky"]Poorten forwarden doe je gewoon in je modem.
  Ik heb zelf ook een switch achter mijn Speedtouch 510 en kan toch b.v. Emule draaien m.b.v. poortforwarding.[/quote:f8a8fedd9f]
  loel vertel mij hoe ik in mn modem kom geen id maar volgens mij is dat bbned modem een modem wat modemt en niet roeterd hdcp't of andere dingen uit vreet. btw er is geen info te vinden ook over dat herrie makende bbned modem(alsof ze er een fan in gepropt hebben ).
 • Er zijn switches die niet goed werken achter de ST 510. Er zijn compatibiliteitsproblemen. De switch is van een andere leverancier dan de ST 510. Ik heb ook een router/switch achter de ST 510 gebruikt. Dat werkt niet echt fijntjes tot niet. Het probleem met de swithes ontstaat als je aan een PC aansluiting van de ST 510 een switch rechtsteeks koppelt. Ook als je het switch deel van een andere Router/switch koppelt gaat het fout. Als je de ST 510 koppelt aan een Router/switch aan het Router deel, dan moet je Cablemodem selecteren.
 • [quote:eccef32581="Tweaky"]Ik heb zelf ook een switch achter mijn Speedtouch 510 en kan toch b.v. Emule draaien m.b.v. poortforwarding.[/quote:eccef32581]
  Welke switch heb je achter de ST 510 hangen ? Heb je een ST 510 Ethernet modem (1 PC) of MultiPC (4 PC).

  Hebben jullie de firmware upgrade van de ST 510 uitgevoerd, dus van v.4.0.0.9.0 naar v.4.2.7 ? Als ik de upgrade op de ST 510 uitvoer gaat het een tijdje goed, daarna moppert windowsXP dat de verbinding is verbroken met LAN (is ST 510) en daarna wordt verbinding hersteld. (100 mbps). De SpeedTouch wizard wordt afgebroken omdat de verbinding tussen de PC en de ST 510 wordt verbroken. Heeft iemand dit probleem en hoe is dit opgelost ? (firewall op PC uit).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.