Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Maximale bandbreedte voor 1 pc in het netwerk beperken

Anoniem
Mehmet
2 antwoorden
 • Hallo,

  we hebben hier 3 pc's in het netwerk; eentje is van pa, eentje van mij, en eentje is van m'n broertje. De pc's zijn aan elkaar gehangen dmv een hardware router. Nu heeft mijn broertje (net zoals alle broertjes van 13 volgens mij) de eigenschap om non-stop bezig te zijn te kletsen - dus met die audio-conversatie functie uit MSN - met z'n klasgenootjes, en dan ook nog eens snelheid-verslindende spelletjes te doen via internet.

  Gevolg is natuurlijk dat dingen wat ik vanuit hier voor school moet doen (via internet) niet meer vooruit komen. Ik heb 't hier al eens met 'm over gehad, maar hij lijkt het echt niet te snappen…

  Daarom is dan ook mijn o-zo-kinderachtige plan om een programmaatje op z'n pc te gooien wat de verbinding limiteerd tot iets van 10 kB/sec. We hebben hier een verbinding van 60 kb/sec of iets in die buurt, en dat pakket wordt grotendeels door mij betaald omdat ik het voor school nodig heb. Beetje oneerlijk als hij dat de hele verbinding op consumeerd.

  Dus… zijn er suggesties voor zo een programmaatje? Het fijnste zou natuurlijk zijn als het freeware is en stealth kan draaien, maar mijn zoektocht op internet leverde niet zoveel op.

  Vic
 • volgens mij netlimiter die dat doet.

  alternatief : wat zegt pa nu hiervan ? Dat is volgens mij de oplossing, de andere isde boel verplaatsen, want na enige tijd komt ie er wel achter en voert dan een tegenactie uit en ga zo maar door

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.