Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

GigaBit

Anoniem
Edmond Varwijk
5 antwoorden
 • Genoeg aanbod van routers voor breedband-internet, met ingebouwde switch en wireless access-point, maar is er al iets dergelijks te koop met de wired aansluitingen op gigabit niveau?
 • Zag dit even zo gau bij de routershop staan:
  Linksys EtherFast® 10/100/1000 8-Port Gigabit Switch

  Voor maar 950,81incl

  kijk even op http://www.routershop.nl/

  Alleen niet draadloos :(

  succes
 • Waar zou je dat voor nodig hebben? Van de meeste 10half poortjes is de belasting vaak al minimaal, internet is langzamer dan 100full, dus waarvoor zou je gigabit nodig hebben?

  groetjes Edmond
 • In aanvulling van Edmond……..
  Inet haalt 2024 Kb oid en 10 Mb halfduplex is dus nog steeds 5 maal sneller
  Laat staan dat je je thuisnetwerk op 100 Mb full duplex hebt staan, dan kun je je NOOIT een bult vallen
  Bij mijn weten is er niet 1 prive provider die boven de 5 Mb uitkomt ( zakelijke verbindingen daar gelaten…ik heb op de zaak een 10 Gig glaskabel LOL )
  EDIT…. gigabit wordt ALLEEN gebruikt als AlLE devices in een netwerk - local or not - een gigabit ondersteuning hebben… maw jij kunt wel gigabit hebben MAAR als je partnet t niet heeft is t zinloos
 • Bedankt.

  Met mijn huidige apparatuur (Ethernet 100 Mb/s) heb ik natuurlijk voldoende bandbreedte voor toepassingen i.c.m. het internet. Voor het interne gebruik (dus de switch functie van het gecombineerde apparaat) zou gigabit capaciteit prettig zijn.

  Ik moet, gezien de reacties en het huidige aanbod in de markt, dus in ieder geval voorlopig uitzien naar een extra (losse) switch voor m'n gigabit-lan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.