Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Is dit mogelijk?????

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik heb een wireless E-tech Router WGRT04. De SSID is verborgen. Beveiliging is WPA-PSK de sleutel is 28 karakters lang. Elke morgen moet ik met de laptop (wireless) de verbinding opnieuw herstellen.

  Toen ik er nog een beveiliging bijzetten (associate with mac-adress) voor de wireless verbindingen kreeg ik in de logfile de volgende melding; "Unallowed access from ……Mac-adress….!!!!! Het bewuste MAC-adres is niet van mijn computers. Ik heb de router gereset, een tijd lang uitgeschakeld maar deze melding blijft in het logefile voorkomen.

  Heb ik een of andere lolbroek die op mijn netwerk is ingelogd en weet niet wat voor rottigheid uithaald?

  Vraag: klopt mijn vermoeden? Hoe krijg ik deze klojo eraf? Wat doe ik om het te voorkomen! Is een MAC-adres niet te kloonen?

  De enige extra beveiliging die ik nog kan treffen is het uitschakelen van de DHCP server en elke comp. een fixes IP-nummer geven. En natuurlijk niet meer wireless computeren. Is mijn investering voor de laptop wel mooi weg gegooid geld geweest dus dat wil ik niet.

  Graag jullie reacties.

  Ik heb nu (tijdelijk) de kabelrouter weer aangesloten zonder wireless toepassing. Kan dus mijn laptop (tijdelijk) niet gebruiken!
 • ben hiet wel geen ter in maar kan je je wireless niet beveiligen met het Mac adres van je notebook.(only allow this mac adress) Dan kan normaliter een andere pc (notebook) er niet op.

  ps heb je het mac adres wel goed ingetypt ? Tikfoutje is zo gemaakt.
 • dat is niet waar wat je zegt, want als je een beetje handige hacker bent, kan je ook mac-adres simuleren dat is niet zo heel moeilijk hoor.
 • [quote:20be84b825="Bosje"]ben hiet wel geen ter in maar kan je je wireless niet beveiligen met het Mac adres van je notebook.(only allow this mac adress) Dan kan normaliter een andere pc (notebook) er niet op.

  ps heb je het mac adres wel goed ingetypt ? Tikfoutje is zo gemaakt.[/quote:20be84b825]

  Heb het idee dat je niet echt weet waar je het over hebt…..

  in een beetje fatsoenlijke router (waar deze toch al bij te tellen is)
  kan je meerdere MAC-adressen opgeven.
  De MAC-adressen hoef je niet in te tikken, je ziet welke er in het netwerk aanwezig zijn. Deze kan je aansluitend toestemming geven of weigeren op het netwerk in te loggen.
 • [quote:0cd4fe94be="micky.g"][quote:0cd4fe94be="Bosje"]ben hiet wel geen ter in maar kan je je wireless niet beveiligen met het Mac adres van je notebook.(only allow this mac adress) Dan kan normaliter een andere pc (notebook) er niet op.

  ps heb je het mac adres wel goed ingetypt ? Tikfoutje is zo gemaakt.[/quote:0cd4fe94be]

  Heb het idee dat je niet echt weet waar je het over hebt…..

  in een beetje fatsoenlijke router (waar deze toch al bij te tellen is)
  kan je meerdere MAC-adressen opgeven.
  De MAC-adressen hoef je niet in te tikken, je ziet welke er in het netwerk aanwezig zijn. Deze kan je aansluitend toestemming geven of weigeren op het netwerk in te loggen.[/quote:0cd4fe94be]

  Zeg toch dat ik geen ster ben, in de ene AP moet je wel tikken in de andere niet. Dat staat er :wink:

  // handbal : tuurlijk is dat zo. Een echte hacker hackt geen individu, maar het pentagon of zo. Ze moeten wel een uitdaging hebben. In grote lijn is het mac adres een redelijke beveiliging voor thuisgebruik.
 • Bedankt voor de reacties. Ik heb deze optie geactiveerd. Na deze actie kreeg ik de medlign dat er een Unallowed acces was van ….mac-adres!
  Hiervoor had ik WPA beveiliging aanstaan enwas de naam van het accespoint verborgen!

  De WPA beveiliging zou dus gekraakt moeten zijn. Van WEB heb ik inmiddels op internet gelezen dat met de juiste software deze beveiliging binnen luttele minuten is gekraakt!

  Wat is hier de oplossing?

  Graag reacties.
 • Web en WPA zijn ook te kraaken hoor :) Er zijn veel programma's voor.
 • [quote:bee20d8740="jvangastel"]De WPA beveiliging zou dus gekraakt moeten zijn. Van WEB heb ik inmiddels op internet gelezen dat met de juiste software deze beveiliging binnen luttele minuten is gekraakt![/quote:bee20d8740]Het lijkt me stug dat de WPA key gekraakt is. WEP is idd minder sterk dan WPA, maar ook dat heb je niet zondermeer zomaar binnen een paar minuten gekraakt.

  Het lijkt me veel meer voor de hand liggend dat je admin wachtwoord voor de beveiliging van de router ZELF gekraakt is en dat iemand zijn eigen MAC adres op de whitelist (toegestane adressen) heeft gezet. In dat geval kun je de router beter volledig resetten (factory defaults) en nieuwe, betere wachtwoorden kiezen. Als je dat veilig wil doen, dan moet je de router losstaand (niet aan je modem hangen en WiFi uitzetten)
  eerst helemaal configureren en daarna pas WiFi e.d. aanzetten en hem aan het internet koppelen.

  Weet je zeker dat die "unallowed access" juist niet betekend dat diegene GEEN verbinding krijgt?
 • [quote:195e9edd13="micky.g"]De MAC-adressen hoef je niet in te tikken, je ziet welke er in het netwerk aanwezig zijn. Deze kan je aansluitend toestemming geven of weigeren op het netwerk in te loggen.[/quote:195e9edd13]Dat is niet per definitie waar. In mijn router kan ik bv. keurig zien wie met wel IP adres en MAC adres verbinding heeft, maar ik moet in een white of juist een blacklist handmatig adressen opgeven wie al dan niet verbinding mogen maken. En dat is maar goed ook, anders zou je eerst een PC toe moeten laten voordat je 'm kunt blokkeren (hoe ga je anders het MAC adres opgeven?).
 • [quote:5f7a5fdad3="jvangastel"]maar ook dat heb je niet zondermeer zomaar binnen een paar minuten gekraakt. [/quote:5f7a5fdad3]

  Als er veel wireless verkeer (oftewel pakketjes) is, is het binnen een uur of twee gekraakt.

  Maar als er weinig wireles verkeerd is duurt het behgoorlijk lang.
 • [quote:6126324cf9="Mehmet"]Als er veel wireless verkeer (oftewel pakketjes) is, is het binnen een uur of twee gekraakt.

  Maar als er weinig wireles verkeerd is duurt het behgoorlijk lang.[/quote:6126324cf9]Ik weet dat dat idd in theorie mogelijk is en het zal vast in de praktijk ook wel gebeuren. Maar dat is idd afhankelijk van de continuïteit van de data stroom en de complexiteit van de sleutel.
 • Weet je wel zeker dat het een "onbekende" is?
  Aangezien het kennelijk zo snel en zo vasthoudend is vermoed ik dat je misschien een switch/router/modem ziet die zich in je netwerk bevindt?

  Probeer eens een IP bij het MACadres te vinden, en kijk wat je dan te weten komt (OS, services etc).

  Theoretisch is het inderdaad mogelijk om erop in te breken, maar met alle respect: wat hebben "ze" nou helemaal te zoeken op een privaat thuisnetwerkje?
 • [quote:9c56b05a6d="Captain_Kansloos"][quote:9c56b05a6d="micky.g"]De MAC-adressen hoef je niet in te tikken, je ziet welke er in het netwerk aanwezig zijn. Deze kan je aansluitend toestemming geven of weigeren op het netwerk in te loggen.[/quote:9c56b05a6d]Dat is niet per definitie waar. In mijn router kan ik bv. keurig zien wie met wel IP adres en MAC adres verbinding heeft, maar ik moet in een white of juist een blacklist handmatig adressen opgeven wie al dan niet verbinding mogen maken. En dat is maar goed ook, anders zou je eerst een PC toe moeten laten voordat je 'm kunt blokkeren (hoe ga je anders het MAC adres opgeven?).[/quote:9c56b05a6d]

  Thanks Kapitein : de white en blacklist, daar typte ik het adres in.
  Je hebt het veel beter verwoord 8)
 • bedankt voor de reacties.

  Volgens de helpdesk van E-tech betekend "unallowed acces" dat er aan de deur wordt geklopt maar dat er niemand binnen is geweest. Ik moet zeggen dat ik wel twee keer heb gebeld. De eerst helpdeskmedewerker kwam niet al te overtuigend over. Moest na bijna elke vraag een collega raadplegen.

  Ik heb de router naar de default instellingen gereset. Alleen op het stroomnet aangesloten en met een bekabelde verbinding alle instellingen opnieuw ingesteld. Anders natuurlijk. Ander default IP nummer voor de router, SSID verborgen, WPA-PSK ingesteld en MAc-adress voor wireless ingesteld.

  De router staat nu een uurtje aan. En het logfile geeft alweer; "unallowed acces from………welliswaar een ander mac-adres!!! Niet van mij. Een kwestie van tijd lijkt mij voordat ze binnen zijn als ik de reacties moet geloven dat oop WPA is te kraken.

  Wat moet ik doen? Ik wordt er een beetje gek van!!!!
 • [quote:e9190e2181="jvangastel"]De router staat nu een uurtje aan. En het logfile geeft alweer; "unallowed acces from………welliswaar een ander mac-adres!!! Niet van mij. Een kwestie van tijd lijkt mij voordat ze binnen zijn als ik de reacties moet geloven dat oop WPA is te kraken.[/quote:e9190e2181]Joh, maak je geen zorgen. Als je een fatsoenlijk admin wachtwoord en WPA passphrase hebt gebruikt + je past ook nog MAC filtering toe, dan zit je behoorlijk veilig.

  WPA is in theorie te kraken, maar dat is vele malen moeilijker dan het kraken van een WEP key. Een WEP key is een statische key die direct gebruikt wordt in de data stroom. Daarom is ie - als mensen maar lang genoeg naar de datastroom "luisteren" - af te leiden uit die datastroom.

  WPA werkt anders. Bij WPA wordt automatisch een tijdelijke sleutel onderhandeld die gebruikt wordt voor de datauitwisseling. Er wordt met intervallen iedere keer een nieuwe sleutel aangemaakt en gebruikt (TKIP; Terporal Key Integrity Protocol). Daardoor is er geen vast patroon uit de datastroom te herleiden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.