Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

MSN doet t niet op PC in netwerk

Anoniem
marientje
4 antwoorden
 • Volgens mij heb ik al eerder zoiets gepost, maar toen is niemand met een goed antwoord gekomen, dus ik probeer t nog een keer.
  Situatie:
  USB-ADSL — PC1 -x- PC2
  crosscable

  Op PC1 doet MSN t wel, op PC2 niet. T zou aan de DNS-servers liggen. Die heb ik ingevuld zoals ze staan bij ipconfig/all van mn Internetverbinding. Deze waren anders dan eerst, maar daar lag t niet aan.
  Wanneer ik echter een VPN verbinding maak met de UU (waar ik studeer), dan kan ik wEl MSN'en. Daarom heb ik die DNS-servers opgevraagd en ingevuld, waardoor er nu wel 6 DNS servers kunnen worden opgevraagd, maar nog steeds doet-ie t niet.
  MSN meldt dat wel een verbinding kan worden gemaakt met de service, maar ik me niet kan aanmelden. Moet ik nog iets op de router-PC instellen ofzo? Wie kan mij helpen?


  Oja, dit probleem deed zich pas voor nadat PC2 gecrasht was, daarvoor lukte het wel, maar ik heb geen zin om nog een keer opnieuw Windows te installen in de hoop dat-ie t dan weer wel doet…
 • Draait er een firewal programma zoals Zone alarm, Syamantec Firewall of iets dergellijks?

  Meestal blokkert firewall msn.
 • Norton, heb ik al geprobeerd :(
 • Als je met PC2 via een x-cable naar PC1 gaat, gebruik je dezelfde ADSL verbinding als PC1. Die ADSL verbinding moet dan een gedeelde verbinding zijn…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.