Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

SpeedTouch 510 met Edimax ES-3105P switch

Anoniem
None
11 antwoorden
 • ga naar start > uitvoeren > cmd >enter> type IPCONFIG /all

  en post het effe hier.

  Heb je wel de dhcp server uitgezet in de modem of router ?

  Je mag wel wat info posten over et probleem. :-?
 • Ik krijg de EDIMAX switch ES-3105P (MyCom) niet aan de praat als ik deze koppel met de SpeedTouch 510. (ST 510).

  - KPN laat weten hier niets mee te maken te hebben.
  - ik denk dat er een compatibiliteits probleem is en dat het daarom niet werkt.

  Heeft iemand deze config aan de praat gekregen ? waar zit het probleem ? hoe los je het op ? Of moet er hardware terug naar de shop ?
 • doen beide pc's het niet?, doet 1 pc het niet?, branden de lampjes wel goed?
  doe de cd van kpn in de pc die het niet doet en volg de aanwijzingen. mischien herkent de modem de andere pc nog niet
 • Beide PC's afzonderlijk direct aangesloten op de ST 510 werken zonder probleem. DNS/DHCP in de ST 510 staan aan, windowsXP geconfigureerd met adres toewijzing door DNS.

  Een PC aangesloten op de switch werkt niet met de router/modem ST 510 met ADSL. Twee PC's aangesloten op de switch werkt ook niet met ADSL.

  Als ik een IP adres onder windowsXP aan de ethernet adapter toewijs, dan kan ik via de switch met de andere PC werken, die ik ook op de switch aansluit, met een uniek IP adres.

  Firewalls in de PC's staan uit.

  VirusScanners in de PC's staan uit.

  Als ik een ST 510 MultiPC router/modem aansluit en de PC's hiermee verbindt, dan werken de PC's onderling en ieder afzonderlijk met ADSL.
  Een switch is dan verwijderd. Het probleem op het koppelvlak ADSL router/modem naar swith wordt dan omzeild.
 • Gebruik de cd van kpn op beide pc's dus de wizard volgen met de switch ertussen dan zou de modem de pc's moeten zien en de pc's een ip geven zodat er wel verbinding is
 • [quote:2e7e25c4ae="taco78"]Gebruik de cd van kpn op beide pc's dus de wizard volgen met de switch ertussen dan zou de modem de pc's moeten zien en de pc's een ip geven zodat er wel verbinding is[/quote:2e7e25c4ae]
  Dit klopt niet. Je moet de modem op één PC die direct op de modem is aangesloten configureren met de CD (NAPT/DHCP). Dit is een eenmalige actie, hierna kun je als alles goed gaat gewoon een switch aansluiten (met een cross-kabeltje…) op de modem en krijgen alle PC's die op de switch zitten een IP-adres middels DHCP van de modem.

  @ Doehetzelf:
  Branden op je modem alle drie de lampjes groen? En dan voornamelijk het netwerklampje.
 • [quote:57646025bd="Leo S"]
  Dit klopt niet. Je moet de modem op één PC die direct op de modem is aangesloten configureren met de CD (NAPT/DHCP). Dit is een eenmalige actie, hierna kun je als alles goed gaat gewoon een switch aansluiten (met een cross-kabeltje…) op de modem en krijgen alle PC's die op de switch zitten een IP-adres middels DHCP van de modem.[/quote:57646025bd]

  Als je het op jouw manier doet werkt het helemaal niet.

  Je moet de cd wel degelijk in beide pc's doen anders hetkent de modem de andere pc niet en een crosscable wordt alleen gebruikt bij het reachtstreeks aansluiten van pc's dus met switch router modem altijd een straight kabel gebruiken
 • Hmmm, toch vreemd dat het bij mij wel gewerkt heeft (inmiddels hangt er een ISA-server tussen mijn netwerk en mijn modem). Gewoon de modem instellen als NAT-router, cross-kabeltje naar een hub en 4 PC's op de hub aansluiten. PC's kregen een IP-adres van mijn modem door middel van DHCP. Je hoeft niet de PC's eerst bekend te maken op je modem of iets dergelijks. Het is inprikken, IP-adres krijgen en internetten maar.
 • Ik ga met Leo S meeTACO (sorry :wink: ).
  Simpel gezien: zodra de router geconfigureerd is (eenmalige actie) dus via 1 pc dan kan je daarna elke pc gewoon aan de swicth hangen, zelfs als je een swicth op een switch aansluit. Zo draait het bij mij
 • Ik heb het thuis zo:


  [code:1:c1cccf0bc8]
  speedtouch 510 > pc1
  |
  |>switch> pc2
  |
  |>pc3
  [/code:1:c1cccf0bc8]

  DUS: vanuit de speedtouch gaat een kabel naar pc1, en naar de switch. Vanaf de switch gaat ern een kabel naar pc2 en pc3. Ik heb op een (1) computer handmatig het modem geconfigureerd, en het is idd nu op elke pc, kabel aansluiten en internetten maar.

  Misschien voor de TS een vrij nutteloze post, maar zo kan je zien dat het wel goed kan werken. (ook als er word gezegd dat het zo niet kan)
 • De oorzaak zou je ook kunnen zoeken in de ethernet instellingen van je netwerkkaart. Het gaat hierbij om full/half duplex mode tussen switch en PC. Vaak staat de instelling op [b:925be7cc77]auto[/b:925be7cc77]. Soms komt de communicatie niet tot stand bij auto- mode. Je moet hem dan dwingen op b.v 100 full duplex (of anders even experimenteren), dan lukt het waarschijnlijk wel.

  Netwerkverbindingen > Lan-verbinding >> [Eigenschappen opvragen] > Knop Configureren aanklikken >> Tabblad Geavanceerd. Hier vind je links de Eigenschappen en rechts de Waarde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.