Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

DHCP

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
  • Ik heb adsl van HCC met een Speedtouch 510 als modem. Deze heeft een DHCP server. Ook heb ik een sweex router met een DHCP server. Nu wil ik windows server gebruiken om mijn website te hosten maar voordat ik dat doe wil ik mijn netwerk in orde hebben. En dan raad je het al, windows server heeft ook een dhcp server. Welke van de drie kan ik nu als beste gebruiken?? Ik weet van windows server dat je een static ip adress moet hebben maar kan dat wel met hcc?? Ik zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer. :(
  • Om een DHCP-server op je interne netwerk te draaien maakt het niet uit of je een statisch, of dynamisch IP-adres op Internet hebt. Als je server maar een statisch IP-adres heeft binnen jouw netwerk.

    Als je server een domain controller kun je het beste de DHCP-service van je server gebruiken, anders maakt het niet uit.
  • Mij lukt het toch niet. Wanneer ik de dhcp van de modem uitschakel heb ik geen internet, wanneer ik hem van de router uitschakel ook niet. Alleen wanneer de server geen dhcp heeft doet het internet het gewoon. Heeft iemand misschien een howtootje voor mij hoe ik met bovenstaande apparatuur zoiets op zet??

    Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.