Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wi-Fi met niet draadloos netwerk?

Anoniem
Mehmet
11 antwoorden
 • Hallo,

  ik bezit een handheld die de mogelijkheid heeft om online te gaan door middel van Wi-Fi. Nu hebben wij thuis een netwerk dat gewoon met kabels werkt. Nu is mijn vraag:
  Is het mogelijk om toch een draadloos signaal uit te laten zenden door één computer, zonder het hele netwerk (4 PC's) draadloos te maken?
  Bij voorbaat dank.
 • Ja, je kan een pci wifi kaartje kopen, en die (laten) installeren
 • Is het zo dat die kaart het "wired" internet omzet in een hotspot?
  zendt die PCI kaart dan een signaal uit zodat ik die met mijn handheld kan opvangen?
 • [quote:7da4c9d365="caco"]Is het zo dat die kaart het "wired" internet omzet in een hotspot?
  [/quote:7da4c9d365]
  Niet als je de boel beveiligt.[quote:7da4c9d365="caco"]
  zendt die PCI kaart dan een signaal uit zodat ik die met mijn handheld kan opvangen?[/quote:7da4c9d365]
  Yep. Maar dat zal een verkoper je vast wel kunnen uitleggen. Of het zal in de handleiding/op internet staan.
 • Je moet een wiFi kaartje zien als een gewone netwerkkaart en een Acces Point als hub/switch. Met een AP kna je meerdere pc's wireless een verbinding naar 1 punt laten leggen en vanuit daar netwerk/internettoegang geven. Met alleen een WiFi kaartje in een pc kan je een peer-to-peer verbinding maken, dus een 1-op-1 verbinding. Je kan op die manier een verbinding leggen met die pc en dan daar via bijvoorbeeldICS (Inetnet Connection Sharing) internettoegang geven.
 • Dus als ik het goed begrijp kan ik gewoon een PCI Wi-Fi kaartje in mijn PC stoppen naast mijn gewone netwerkkaart en dan heb ik een Accespoint/Hotspot als ik alles goed installeer?
 • nee, op een AP kunnen meerdere wifi-kaartjes een verbinding maken, als je een peer-to-peer situatie neemt (dus 2 draadloze kaartjes die met elkaar verbinden), kunnen er niet meer een verbinding maken, daarom heet het ook peer-to-peer
 • [quote:6cb905c60a="Venzent"]nee, op een AP kunnen meerdere wifi-kaartjes een verbinding maken, als je een peer-to-peer situatie neemt (dus 2 draadloze kaartjes die met elkaar verbinden), kunnen er niet meer een verbinding maken, daarom heet het ook peer-to-peer[/quote:6cb905c60a]

  Sommige Wifi kaartje kan je ook in AP mode zetten. Of je gebruikt een Acesspoint software bv www.staros.com.

  Maar dan moet je PC wel aanblijven liever kan je gewoon een 2ehand ap zoeken voor 30 a 40 euro.
 • Sitecom WL-115 Wireless network PCI adapter 54 Mbps

  Wat kan ik hiermee?
 • Alleen adhoc verbinding maken met je PDA. Zoals ik zij als je een oude PC hebt kan je de Wlan kaart in de oude PC gooien en een Accesspoint software op gooien. (zo kom je wel duurder uit dan een AP stroom koste + softwarekoste(volgens mij bestaat er ook een linux distro voor accesspoint software))
 • Als ik die kaart naast mijn gewone netwerkkaart in mijn pc druk dan kan ik dus met mijn handheld verbinding maken en op mijn handheld internetpagina's bekijken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.