Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wachtwoord

Anoniem
roy_startpag
9 antwoorden
 • Ik heb laats Windows opnieuw geinstalleerd op mijn computer. Vervolgens waar aan gesloten op mijn thuisnetwerk. Als ik dan via een andere computer mijn computer wil benaderen dan krijg ik de melding dat er geen verbinding kan worden gemaakt omdat de gebruiker niet gemachtigt is. Als ik dan via een andere account op dezelfde compyter verbinding wil maken moet ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord van de andere compyter invoeren. Als ik dit doe kom ik er wel in. Maar de eerst volgende keer moet ik weer een wachtwoord intypen. En dan is nu mijn vraag: hoe kan ik er voor zorgen dan gewoon elke computer van mijn netwerk gewoon op mijn computer kan komen
 • Heb ff meer gegevens nodig. Welke Windows heb je op de computer met het probleem? En welke op de andere computer? Gebruik je maar 2 computers in je netwerkje? Met crosskabel? Gebruik je nog programma's om policies te maken? Heeft je gebruiker adminrechten? Zonder firewalls ook al geprobeerd? Dus ook die van Windows uitschakelen.
 • Maak op elke machine dezelfde gebruiker(s) aan met hetzelfde wachtwoord. Lost dat je probleem op?
 • [quote:cedb505661="roy_startpag"]Heb ff meer gegevens nodig. Welke Windows heb je op de computer met het probleem? En welke op de andere computer? Gebruik je maar 2 computers in je netwerkje? Met crosskabel? Gebruik je nog programma's om policies te maken? Heeft je gebruiker adminrechten? Zonder firewalls ook al geprobeerd? Dus ook die van Windows uitschakelen.[/quote:cedb505661] Op bijde computers draait Windows XP SP2 en bijde gebruikers hebben admin rechten. Ik heb ook op bijde computers een keer de firewall uitgezet, maar toen was het probleem nog niet opgelost
 • En als je het netwerk eens helemaal opnieuw instelt. Dus ff alle drivers van de netwerkkaarten verwijderen en dan opnieuw installeren. En dan m.b.v. de wizard van XP het netwerk instellen.
 • Heb ik ook al gebprobeert. Ik heb ook de computers een andere naam gegeven maar dat werkt ook niet.
 • [quote:31714697fa="joostdebruijn"]bijde gebruikers hebben admin rechten.[/quote:31714697fa]
  Maar heb je op de gebruikers op elke machine bekend gemaakt? Dus gebruiker A op station Y en Z, en gebruiker B idem, zodat je met gebruiker A op X [i:31714697fa]en[/i:31714697fa] Y kunt inloggen?
 • Bij beide dezelfde werkgroepnaam opgegeven?
 • Ja heb ik gedaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.