Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

draadloos internet en andere draadloze verbindingen in buurt

Anoniem
redmar
2 antwoorden
 • Sinds kort heb ik een laptop met de mogelijkheid tot draadloos internet. Ik heb echter nog een router waar twee peecees met utpkalel aanhangen en heb dus nog geen draadloze router.

  Wanneer ik mijn laptop nu opstart, zie ik bij de systemtray een klein monitortje wat de status van de draadloze verbinding weergeeft. Er staat een geel uitroeptekentje doorheen, en de tekst 'beperkte of geen verbinding'.

  Bij de netwerkverbindingen in configuratiepanel staan 3 verbindingen: een LAN (met de status verbonden en broadcom 440), een 1394-verbinding (met de status verbonden en daarachter 1394-netwerkkaart) en als derde een draadloze internetverbinding metd e status beperkte of geen verbinding en daarachter ook weer de apparaatnaam.

  —-> Vraag 1: wat is 1394-verbinding??

  Wanneer ik bij de systemtray dubbelklik op het draadloosnetwerk-icoontje krijg ik een window met als eerste tabblad algemeen. Wanneer ik daar aanklik draadloos netwerk selecteren zie ik 4 netwerken, met diverse namen en eentje met de naam PCmonteur (en dit is tevens een voorkeursnetwerk..dat staat erbij??).

  Bij drie daarvan staat wanneer je erop kikt netwerksleutel vereist. Bij eentje staat onbeveiligd netwerk.

  —-> Vraag 2: wie is die PCmonteur?
  —-> Vraag 3: blijkbaar zijn er netwerken in de buurt die draadloos op internet kunnen en die nu zichtbaar worden. Wat betekent dit? Kan iedereen op de pc van diegene? Hoe ben ik er zeker van dat ik onzichtbaar ben voor anderen in de buurt, of althas dat de inhoud van mn HD onzichtbaar is.

  Ik heb overigens tot dusver geen draadloos netwerk geconfigureerd. Alleen dus de router met draad en daar zitten twee peecees aan met utp-kabel op mn mininetwerkje.
  Is dit netwerkje -ook al is het niet draadlos- toch zichtbaar voor anderen?

  Dank!
 • [quote:d2e7a0fd7a="EstherR"]—-> Vraag 3: blijkbaar zijn er netwerken in de buurt die draadloos op internet kunnen en die nu zichtbaar worden. Wat betekent dit? Kan iedereen op de pc van diegene? Hoe ben ik er zeker van dat ik onzichtbaar ben voor anderen in de buurt, of althas dat de inhoud van mn HD onzichtbaar is.

  [/quote:d2e7a0fd7a]

  Het kan wel maar hoeft niet…Als je niks deelt dan kunnen die andere mensen er natuurlijk niet bij,hoogstens kunnen ze van jouw internet profiteren.-Natuurlijk- willen we dat niet, dus daarom heb je dingen zoals een MAC-adress, en Wireless Encyption Protocol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.