Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

problemen met netwerk

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik krijg mijn netwerk niet in orde.

  Boven staat een recente AMD die perfect werkt op internet, XP als besturingssysteem. Beneden staat een oude Pentium II 400 mhz ofzo waarop win 98 is geïnstalleerd.

  Op mijn pc boven heb ik twee ethernet poorten. Eentje onboard dat ik gebruik om te surfen, tweede zit de kabel die in de pc beneden zit. (de kabel is ok, die is cross gemaakt).

  Ik heb een blad met instellingen van een vriend gekregen, maar ik kom er niet uit.


  Start, instellingen -> open netwerk- en inbelverbindingen.
  Klik rechtermuisknop op icoon LAN-verbindingen. MIJN vraag: nu heb ik er hier twee van, bij welke stel ik iets in? Diegene die ik nu gebruik om te surfen, of diegene met een X die niet aangesloten is? Dan kan ik alvast van daar verder vragen straks…

  Hopelijk is het niet te onoverzichtelijk, thanks
  Kevin
 • De LAN-verbinding met de X. Want daar zit de netwerkkabel op aangesloten die naar je andere PC loopt. De LAN-verbinding van je internetverbinding doet niet mee met het instellen van je thuisnetwerk.
 • Het draaien van de wizard Netwerk instellen moet voldoende zijn. Op de XP machine kun je via [i:a7b61c6476]Menu start - Programma's - Bureau-accessoires - Communicatie - Wizard netwerk instellen [/i:a7b61c6476]openen. Daar geef je op dat de computer rechtstreeks verbinding met internet maakt. Want uit jouw verhaal maak ik op dat de PC rechtsstreeks op een modem is aangelsoten. Aan het einde van de wizard heb je de mogelijkheid om een diskette te maken tbv van de Win 9x PC. Met deze diskette kun je de wizard ook draaien op de andere PC. Daar geef je op dat de PC via een andere PC in het netwerk verbinding maakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.