Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Collision probleem!

Het zit als volgt... Ik heb m'n computer laat geformatteerd en alles opnieuw geïnstalleerd wegens een overvloed aan virussen (stomme fout van mij, maar goed)... Nu doet alles het weer prima, zo niet beter dan voorheen; echter! Het netwerk doet erg vervelend. Het zit zo in elkaar: Ik heb 1 computer met ADSL (staat beneden, is van m'n moeder). Deze deelt de verbinding met de rest van de computers: M'n zusjes comp (Pentium 4 2800, WinXP Home, SP1, Broadcom 440bx netwerkkaart geloof ik) en die van mij: 1 Linux Slackware (AMD K6-2 450, netwerkkaart weet ik niet), 1 P3 450 (Rhine netwerkgeval, met Win 98SE), 'deze' AMD 2500+, Win XP Home, SP2, Nvidia netwerk adapter geval en nog 2 Laptops, amar die zijn op het moment niet aangesloten dus niet erg van toepassing. Het zit als volgt in elkaar Moeders comp | | 100mbit Hub | | | | 2500+ Linksys router K6-2 450 P4 2800 | P3 450 / Laptops En dan nu het probleem... Vroeger, voor de format, kon ik vanaf deze SP2 machine moeiteloos door alle netwerk mappen browsen, ging vloeiend, en snel... Tegenwoordig, als ik wat 'dieper' ga (3 mappen naar binnen zeg maar), wordt hij enorm traag... Als ik een bestand probeer te kopiëren krijg te maken met enorme collision (knipperende oranje lamp bij Hub). Nu weet ik dat Hub's maar Half-duplex zijn enzo, maar vroeger werkte het wel gewoon goed? Wat doe ik fout? Ik heb die 'zoeken naar Taken van andere computers op het netwerk, registersleutel al verwijderd, evenals de workaround beschreven op http://www.petri.co.il/speed_up_network_file_copying_in_windows_xp.htm Toegepast (is ook een 'officieel Microsoft dingens)... Voor de format had dit geen van beiden toegepast. Het gekke is dat de Win98 pc's allebei zonder moeite op elkaar kunnen kijken, vloeiend ook weer... Maar de WinXP computers hebben allebei last van traagheid. Internet gaat dan wel weer goed voor zover ik kan zien, wat doe ik fout? Oh ja, ik heb al geprobeerd deze computer, de SP2, AMD 2500, in de router te stoppen, kijken of dat hielp (niet dus). Overigens staat de router als gateway, DHCP uitgeschakeld, en in de zelfde range (192.168.0.X) als de rest (255.255...) Plaatje van opstelling (Paint job, want kon m'n Paint Shop Pro cd effe niet vinden:) [img:82479d678f]http://home.planet.nl/~fantasyforever/netwerk.JPG[/img:82479d678f] Edit: Ik ben al weer iets verder, als ik een verbinding met 1 van de computers met 'netwerkverbinding maken' (en dus een netwerkschijfcreëer), dan is er niks aan de hand en werkt het lekker en snel? Maar als ik gewoon zo'n map wil, met "Mijn Netwerklocaties" en dan 'Een Netwerklocatie toevoegen' is hij weer traag?? Edit2: Ook als ik de shares benader via het zogenaamde NetHood (te vinden onder Documents and Settings) is het traag ...

Anoniem
Hu'uruun