Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Linksys WRT54G: ethernet ports kwijt

Anoniem
roy_startpag
8 antwoorden
 • Ik kan geen verbinding meer maken met mijn WRT54G v2.2 (wireless router) via een ethernet kabel, alleen nog wireless. En de WAN-port doet het dus ook niet meer. Nou las ik op linksysinfo.org-forum dat dat komt omdat ik een Sveasoft-Satori-based firmware erin heb gezet en ik heb idd - tevergeefs - geprobeerd Alchemy pre5.3 erin te krijgen, nadat meerdere Wifibox-firmware-versies er niet in gingen ("update are failed"). Ik heb toen over wireless een "originele" linksys-firmware teruggezet, eerst 3.06.3, nu 4.00.7, maar de ethernet poorten blijven weigeren. Iemand een idee of dit te verhelpen is?
 • [quote:b880144bb0="Paulus"]Ik kan geen verbinding meer maken met mijn WRT54G v2.2 (wireless router) via een ethernet kabel, alleen nog wireless. En de WAN-port doet het dus ook niet meer. Nou las ik op linksysinfo.org-forum dat dat komt omdat ik een Sveasoft-Satori-based firmware erin heb gezet en ik heb idd - tevergeefs - geprobeerd Alchemy pre5.3 erin te krijgen, nadat meerdere Wifibox-firmware-versies er niet in gingen ("update are failed"). Ik heb toen over wireless een "originele" linksys-firmware teruggezet, eerst 3.06.3, nu 4.00.7, maar de ethernet poorten blijven weigeren. Iemand een idee of dit te verhelpen is?[/quote:b880144bb0]

  De bekabeling is 100% in orde? Gebruik je werkende straight kabel(s)? En heb je ook alle met het reset knopje de instellingen uit je router verwijderd. En daarna geprobeerd het apparaat opnieuw in te stellen?
 • Ja. Ja. Ja. Ja. Mijn modem doet het nu prima op die netwerkkaart. Eenzelfde WRT54G v2.2 (van een vriend) ook. En met een andere (ouwe win98) bak is ook niet naar binnen te komen. Factory defaults (5 sec en 30 sec reset) verhelpen het probleem niet. Ander ip-adres instellen op de interne interface komt goed aan, kan ik over wireless zien.
 • [quote:0560d95496="Paulus"]Ja. Ja. Ja. Ja. Mijn modem doet het nu prima op die netwerkkaart. Eenzelfde WRT54G v2.2 (van een vriend) ook. En met een andere (ouwe win98) bak is ook niet naar binnen te komen. Factory defaults (5 sec en 30 sec reset) verhelpen het probleem niet. Ander ip-adres instellen op de interne interface komt goed aan, kan ik over wireless zien.[/quote:0560d95496]

  Maar het werkt nog steeds niet? LEDjes branden niet als de kabels zijn aagesloten? Als dat ook niet werkt, dan is je apparaat defect.
 • Jawel, ledjes branden wel. Ik lees dus op linksysinfo:
  [quote:78e047bb21]… If you flash Satori (or any other firmware based on Satori) on a WRT54G V2.2 or a WRT54GS V1.2, the ethernet port will not be accessible any longer and you'll only be able to access the router over wireless links …[/quote:78e047bb21]
  Maar niet of zoiets ook weer teruggedraaid kan worden. Hoe kan zoiets gebeuren? Ik heb dus verschillende gpl-firmwares geprobeerd, die allemaal werden geweigerd. Komt dat misschien omdat mijn V2.2 nieuwer is dan waar die firmwares rekening mee houden? Of komt dat doordat die firmwares > 3.385 kB zijn en die van linksys < 3.285 kB? Dat bij flashen bijv. niet de hele firmware erin geladen kan worden, of dat die ROM-delen overschrijft die (liever) intact gelaten moeten worden? Of zie ik dat flashen dan verkeerd? Is dat niet het overschrijven van een geheugenblok met een andere file, maar het wijzigen van parameters in de ROM? Als dat zo is, dan is door die Alchemy-firmware iets gewijzigd wat door originele firmwares niet wordt aangeraakt.

  In de readme bij die Alchemy-firmware staat: IF YOU HAVE A FIRMWARE UPGRADE FAILURE WITH ALCHEMY - you must use an older firmware version whose size is under 3,145,000 bytes and reflash using tftp. (waar de alchemy via de webinterface erin moet, grotere firmwares zouden er met tftp niet in kunnen). Met tftp kom ik het apparaat niet in (invalid password, ook als ik die leeg maak, ik kan gewoon geen user/pwd meesturen in een tftp-commando (win2000)). Ik neem aan dat de auto-upgrade-utility van linksys (exe die met een wizard de firmware upgrade) op een vergelijkbare manier werkt, maar de util die 4.00.7 (2.876.000 bytes) erin zou moeten zetten, zet 3.03.6 erin (3.364.000 bytes). De downloads op linksys.com kloppen niet helemaal. Is die 3.145.000 beperking iets van tftp (zoals in die readme staat) of heeft dat met de rom-omvang in de router te maken?
 • Gewoon flashen met de originele versie van Linksys. Gemodificeerde firmware kun je beter niet doen.
 • Dat is wat ik dus had gedaan, maar daarmee heb ik niet de ethernet ports benaderbaar gekregen.
 • YesYes, een 30 sec reset heeft het verholpen. Ik had er de eerste keer niet op gelet dat je met de resetknop ingedrukt de stroom er weer op moest zetten en die pas na 30 sec weer moet loslaten, pfff :oops:

  Edit: omdat de linksys-support dat er niet bijvermeldde:
  Hold the reset button on the unit for 30 seconds or more and the router will be restored to factory defaults. Niet dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord