Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Muziek synchroniseren van de ene pc naar de andere

Anoniem
rolfb
8 antwoorden
 • Ik wil de mp3 bestanden op mijn pc kunnen synchronisren met de pc van mn broer zodat ik een back-up heb van de muziek en hij ook gebruik kan maken van mijn muziek.

  Het punt is nou dat er ongeveer elke dag een mp3'tje bij komt en als ik dat dan via het netwerk naar zijn pc wil brengen, maar ik weet niet meer wat al op zijn pc staat en wat niet. En als ik de hele map wil kopieren krijg ik de melding: wilt u de bestaande bestanden vervangen? maar dat is niet de bedoeling want dat duurt telkens uren. Ik wil dus alleen de bestanden die hij nog niet op zijn pc heeft staan er bij zetten.

  [size=9:4fe812c86e]Ik hoop dat mn vraag een klein beetje duidelijk is…[/size:4fe812c86e]
 • Gebruik je Windows XP? Deze heeft een eigen backup tool aan boord waar je ook incrementele backups mee kan maken. Hiermee worden alleen nieuwe en gewijzigde bestanden gebackupped.
  Anders zijn er er nog wel talloze andere backup tools te vinden. Wat ik zelf een hele goede vind is Cobian Backup, zeer uitgebreid en kan ook in het Nederlands gebruikt worden. En het is volledig gratis. Cobian Backup kan bovendien draaien als service.
 • Ja ik gebruik winxp. Ok dan zal ik die eens proberen.
 • Een hele makkelijke, die ik zelf gebruik, is Syncback (de gratis versie), Hiermee kun je in een handomdraai een profiel maken waarin je je eigen wensen m.b.t. synchronisatie instelt. ALLEEN die wijzigingen die jij hebt aangegeven worden uitgevoerd.

  Snel en safe heb ik gemerkt.

  http://www.2brightsparks.com/syncback/sbse.html
 • Syncback kan ik ook aanraden, hoewel het wat kleine foutjes heeft vlgs mij.
  Maar verder inderdaad erg praktisch en zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil!
  (ik gebruik het voor het maken van backups van "documents and settings" van een laptop naar een server.)
 • [quote:109d9dd088="rolfb"]Syncback kan ik ook aanraden, hoewel het wat kleine foutjes heeft vlgs mij.
  Maar verder inderdaad erg praktisch en zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil!
  (ik gebruik het voor het maken van backups van "documents and settings" van een laptop naar een server.)[/quote:109d9dd088]Vertel eens. Ben ze zelf niet tegengekomen, maar je maakt me nieuwschierig……….
 • Ik heb de tool hier niet bij de hand dus moet het uit m'n hoofd doen.

  Het tabblad waarop je kan aangeven dat je wilt syncen naar een netwerklocatie (dus niet een standaard driveletter, maar een //ip.adres/share locatie) is volkomen inactief bij mij. Ik wil echter niet dat de backuplocatie als driveletter beschikbaar is (vanwege verwarring over wat de werk- en wat de backup locatie is) dus ik moet nu telkens handmatig een share mappen naar een driveletter, backup maken en connectie verbreken.

  Het verzenden van een mail ter bevestiging van een backup-operatie zorgde voor een crash van de laptop. (Overigens gebeurde dat ook met het verzenden van een belastingaangifte, dus ik sluit zeker niet uit dat dat aan bv een driver ligt, en niet aan de applicatie. Beide maken nl gebruik van een interne smtp server).

  Het automatisch afsluiten van applicaties (mn Outlook) voor het maken van een backup werkt niet juist (outlook.pst wordt niet vrijgegeven).

  nogmaals effe uit m'n hoofd, details kunnen verschillen.
  Maar al met al wel een aanrader deze applicatie.
 • Ik gebruik geen enkele programma hiervoor.
  Gewoon kopieren, en als er een venster verschijnt om een bestaande bestand te overschrijven shift ingedrukt houden en vervolgens met de muis nee aanklikken, gaat ie alleen de nieuwe bestanden kopieren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.