Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Printer direct op router aansluiten ?

Anoniem
egk
4 antwoorden
  • als ik alleen een modem + access point/router en een laptop heb, is er dan een mogelijkheid een printer aan de router te koppelen ? (ik wil liever niet iedere keer met de laptop naar de printer lopen + aansluiten etc.)
    Zijn er eventueel componenten te koop die deze aansluiting mogelijk te maken
  • router kopen die een printer aansluiting heeft. Of een Print Server kopen die je kopplet aan je router.
  • voor wie met dezelfde vraag zit: je kunt kiezen tussen een "gewone" draadloze router en een netwerkprinter (bijvoorbeeld de nieuwe Brother 315CN) en een router met USB aansluiting, bijvoorbeeld US Robotics USR805461, Tornado 840 of de SMC2804WBRP-G EU.
  • Kijk eerst op fora of de router ook die printer ondersteund. Zelf heb ik de ASUS WL-500g staan (draadloos en ook USB ondersteuning) je kan ook kijken naar de WL-500gx (heeft USB 2.0) hieraan heb ik mijn HP Laserjet 1010 aangesloten en een HDD. Hierdoor heb ik ook mijn "Mijn Documenten" centraal opgeslagen en maakt het me dus geen zak meer uit waar ik werk.

    Met de custom firmware print ik via mn router net zo snel als ik mn printer aan zou hebben gesloten op mn USB. Maar je moet natuurlijk zelf effe kijken hoeveel je eraan uit wilt geven. Het is iig mogelijk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.