Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

advies over draadloos internet

Anoniem
thommich
7 antwoorden
 • Ik heb nu eindelijk een vaste internetverbinding (euphony lite ADSL). Deze winter komt mijn computer in de veranda te staan. Daar hebben we geen telefoonstopcontact, dus moet ik op één of andere manier mijn internet daar zien te krijgen.

  Mijn vraag: moet ik dat met draadloos internet doen of met een kabel. Kan draadloos gehinderd worden door de aluminiumconstructie van de veranda? Als ik een kabel leg wat doe ik dan best? Een telefoonkabel en m'n modem in de veranda, of m'n modem in de werkkamer laten staan en USB verlengkabel naar de veranda leggen?

  Bedank bij voorbaat.
 • USB mag sowieso eigenlijk niet langer zijn dan 5 meter. Dus moet het modem ook niet al te ver weg staan. Weet je zeker dat je geen UTP hebt? Daarmee haal je wel 150 meter. Bekabeld is betroubaarder en sneller. Draadloos is makkelijker aan te legen, maar storingsgevoeliger. Metaal kan hinderen, maar dan moet het wel volledig afschermen. Je kunt eventueel ook een externe wifi-antenne buiten de veranda plaatsen.
 • [quote:0a98ed4bb3]Weet je zeker dat je geen UTP hebt?[/quote:0a98ed4bb3]

  Wat bedoel je met UTP, ik heb op google gekeken en dat is een ander soort kabel, moet je dan met een USB naar UTP convertor werken of hoe zit dat?
 • Nee, je hebt of USB, of UTP. Beide bestaan. Maar in de praktijk werkt UTP meestal beter.
 • Als ik het goed begrijp kan ik geen UTP kabels leggen, omdat ik een USB modem heb? :-?
 • Je kunt wel utp kabels leggen, alleen kun je ze dan niet aansluiten op je modem. Maar op zich is het niet zo'n punt hoor. Je sluit de splitter aan op een punt vóór de eerste telefoon, trekt van daar een (telefoon)kabel naar je veranda, zet daar je usb modem neer, en sluit je computer middels usb aan.
 • [quote:894527395d="gerben"] trekt van daar een (telefoon)kabel naar je veranda[/quote:894527395d]

  De telefoon kabel naar de modem moet zo kort mogelijk zijn ivm snelheid verlies max 10 meter het beste zo kort mogelijk. 8)

  Maar tegenwoordig geeft elke provider GRATIS een ethernet modem :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.