Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

pc's worden wel gezien door het netwerk maar niet toegankeli

Anoniem
Hans1
10 antwoorden
 • hoi hoi,

  ik heb op al mijn pc's de C: schijf geshared.
  als ik naar mijn netwerklocaties ga dan zie ik ze wel maar heb geen toegang tot deze pc's.
  hierbij wat screenshots:

  [img:7d8bedbfab]http://www.xs4all.nl/~leijdata/netwerk2.JPG[/img:7d8bedbfab]
  [img:7d8bedbfab]http://www.xs4all.nl/~leijdata/netwerk.JPG[/img:7d8bedbfab]
 • Waarschijnlijk is je firewall de boosdoener. Zet die eens even uit en probeer het dan eens opnieuw.
 • Denk er ook om, dat normaliter de toegang wordt geblokkeerd, op accounts die zonder wachtwoord werken.
 • [quote:e8468d8abf="gerben"]Denk er ook om, dat normaliter de toegang wordt geblokkeerd, op accounts die zonder wachtwoord werken.[/quote:e8468d8abf]Daar heb ik nooit last van, ook al zijn de PC's zonder wachtwoord…
 • Er zijn diverse redenen dat het niet werkt, de firewall is de meest waarschijnlijke. Zelf onlangs ook ontdekt dat een gast gebruiker (met beperkte rechten) ook aanwezig moet zijn. Standaard is dat vrijwel altijd al het geval. Maar ja, als het niet werkt, dan wel controleren of die bestaat. Moet wel onder Systeembeheer-Computerbeheer. Bij de gewone gebruikers staat die bij mij dus uitgeschakeld! Onder Computerbeheer dus niet! Zet niet teveel open, daar kun je alleen maar problemen mee krijgen. Verder kan de Share naam problemen geven. Jouw naam lijkt me verder okay. Hoe lang heb je gewacht op een verbinding? 1 minuut, 10 minuten, langer?
 • je moet dus account maken op de andere PC's em dan moet het werken.
 • [quote:f63e6873e0="Mehmet"]je moet dus account maken op de andere PC's em dan moet het werken.[/quote:f63e6873e0]Dit is alleen nodig wanneer je de bijzonder Windows aanmelding met aanmeldvenster en wachtwoord gebruikt. Maar goed, als het op deze manier al niet werkt, dan weet je zeker dat het 1 van die andere is.
 • Het is me ondertussen voor een deel gelukt.

  firewall was idd het probleem.
  stap 2 is als ik een nieuwe map ergens aan maak dan kan ik daar wel alles in verandere enzo maar in de map program files en documents en settings enzo kan ik niet komen hoe komt dat dan weer?

  bedankt alvast
 • [quote:dc2a8a04b1="hugohugo"]ik heb op al mijn pc's de C: schijf geshared. (…) firewall was idd het probleem. stap 2 is als ik een nieuwe map ergens aan maak dan kan ik daar wel alles in verandere enzo maar in de map program files en documents en settings enzo kan ik niet komen hoe komt dat dan weer? [/quote:dc2a8a04b1] Welke firewall gebruik je, en hoe is deze geconfigureerd? Verder raad ik het af om een hele C: schijf te delen, waarbij bestanden mogen worden gewijzigd. In de map program files kun je beter niks wijzigen en/of verwijderen vanaf een andere computer. En documents en settings heeft al een gedeelde map "Shared Documents".

  Beter kun je zelf een nieuwe map in C:\ aanmaken, en dan die delen.
 • hoi hoi,

  ik gebruikte zonealarm maar die is er nou vanaf te veel problemen ermee.
  nee het ons voor mij heel handig als ik bij de C kan.
  voor iedereen hier thuis dat zal geen problemen opleveren.
  maar helaas werkt het allemaal nog steeds niet.
  en ja je hebt idd een shared map van my documents maar dan moet je het eerst allemaal weer daarheen slepen dat zou dus weer een omweg zijn.

  gr hugo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.