Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Routerinstellingen

Anoniem
Venzent
4 antwoorden
 • Ik heb zonet in mijn netwerkje een switch vervangen door een router, zodat nu iedere PC onafhankelijk van de oorspronkelijke host kan internetten. Werkt prima.
  Geen problemen met clonen van mac-adres van netwerkkaart, d.w.z. niks clonen. Gewoon opnieuw aangemeld bij Chello op http://provisioning.upc.nl/ zoals je dat ook zou moeten doen met een nieuwe netwerkkaart of met een compleet nieuwe PC, en klaar.
  Maar wat me bij zo'n router even ontgaat is de zin van het instellen van de tijdzone. Hij werkt met de default instelling (zone Canada) ook goed, dus wat voegt die tijdzone-instelling nog toe? Mischien een domme vraag, maar ik zie het even niet.
 • Vaak houden die routers logfiles bij, en halen de tijd van internet via een NTP time server, het is dan wel handig als de tijden een beetje kloppen. Ook kun je in sommige routers op bepaalde tijden van de dag en week bepaalde pc's (kinderen) uit sluiten van internet.

  Peter
 • Duidelijk antwoord, bedankt.
  Wat me inmiddels wel is opgevallen met de router in tegenstelling tot de vorige configuratie is het volgende:
  We hadden eerst een host rechtstreeks op de kabelmodem en een switch op een aparte netwerkkaart met daarop twee andere PC's. Elke PC kwam in gelijke mate redelijk aan z'n trekken met toegang op het internet.
  Nu met die router is het zo (viel ons gisteren op) dat als de snelste van de drie PC met een langdurige download bezig is, de andere twee helemaal niet aan hun trekken komen. Alleen die ene had 100% contact, de andere twee helemaal niet. Alle drie PC's hebben een automatisch ip-adres, geen DNS, geen WNS, geen gatewayadres etc., en normaal loopt het gewoon goed.
  Ik heb nog geen instelling gevonden waarin ik zou kunnen instellen dat hoe dan ook alle drie in gelijke mate toegang hebben.
  Betreft 340 Speedshare Web Station. Bestaan er soortgelijke ervaringen?

  Ik kan natuurlijk zo terug naar de vorige situatie, maar met die router is het natuurlijk wel handiger, en met de nieuwe PC die er t.z.t. komt hoef ik nergens meer aan te denken, en er hoeft niet een extra netwerkkaart in.

  Kortom, herkennen mensen dit?
 • oooops, deze kan verwijderd worden. Sorry.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.