Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Wlan internetten met kabel???

Anoniem
rgh
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik hab al verschillende berichten hier over gelezen maar die hadden alle mij niet geholpen.

  Dus daarom mijn oproep of iemand mij kan helpen.

  Ik werk op twee lokaties lokatie 1 heeft adsl met een wlan router. daar werk het alles goed. kan internet delen via kabel en draadloos.

  nu mijn vraag is thuis heb ik kabel, ik heb de zelfde wlan router (Siemens se505) . ik weet dat ik op het werk die wlan router met een login naam en een paswort moet ingeven zodat ik ook kan inloggen. PPPoE instellingen.

  Maar wat moet ik dan in geven als ik achter een kabel modem zit, ik heb naar mijn weten geen login naam en dergelijk gekregen.

  Weet iemand hoe ik die dan moet instellen?

  Ik weet het ook niet meer.
 • Even heel simpel teruggeredeneerd. Het feit dat je op 2 lokaties eenzelfde router hebt zegt niets over de instellingen. Op je werk heb je wachtwoord etc. waarmee je connectie kunt maken. Hier is een netwerk aktief met bepaalde instellingen en wachtwoorden. Thuis gelden hele andere regels: hier moet je zelf je instellingen maken.

  Je instellingen voor op het werk doen het thuis automatisch niet. Je zult thuis, of je nou draadloos of bedraad werkt, je eigen verbindingen moeten configureren. Slimste is om gewoon 2 verbindingen op te gaan slaan onder de namen 'werk' en 'thuis'. Naar gelang waar je bent start je 1 van de 2 op. 'Werk' heb je al dus nu nog even een thuisverbinding opzetten: http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html

  Of begrijp ik jouw probleem geheel verkeerd?
 • Ik denk ik heb het verkeerd uitgelegt.

  Ik heb twee van deze routers eene oop het werk die werkt goed met die login en wachtwoord.

  en nu die thuis situatie, thuis heb ik kabel, die kabel modem die ik heb is door de kabel bedrijf geinstalleerd. ik heb mijn computer direkt aan die kabelmodem met een utp kabel aan gesloten en zo werk het ook naar behoren maar alleen met een computer.

  dus nu dacht ik als ik een wlan router koopt en toevallig zo een van het werk omdat ik dacht dat ik het weet, maar dus niet. thuis heb ik geen login naam met een bijbehorende wachtwoord gekregen van de kabel firma.

  ik heb mijn router ook met een utp kabel van de wan aansluiting naar de kabelmodem aangesloten. maar ik weet niet hoe ik die router moet instellen om het aan de gang tekrijgen.

  met adsl aansluiten die ik op het werk heb is het invoudig.

  ik heb geen ervaring met kabel modem instellingen.

  dus kan iemand mij vertellen hoe ik die wlan router moet instellen zodat ik thuis met mijn wlan router via mijn kabelmodem toch met twee ene via kabel en de andere wil ik via wlan op internet kan komen dus mijn internet aansluiten tussen die twee delen.

  alvast bedankt
 • http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • Probeer eens het MAC adres te klonen in de router, kabelmodem (o.a. UPC)accepteerd namelijk maar 1 MAC adres…..
 • Vraag: wie is d kabelboer in jullie omgeving??
  Iedere kabelboer heeft ook weer een eigen manier van aanmelden op hun netwerk (internet).
  VAN Essent athome weet ik dat je een computernaam hebt gekregen waarmee je het internet op kan, deze zul je dan op jouw router moeten kunnen invoeren.
  Bij Chello werkt het op basis van jouw MAC adres van jouw netwerkkaart, waarmee je jezelf bij UPC hebt aangemeld, hier moet je jouw MAC adres op de router klonen om het internet op te kunnen.
 • ik ga dat eens proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.