Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Kabel VS ADSL

Anoniem
None
29 antwoorden
 • Ha,

  Begin er nu over te denken een totaalpakket aan te schaffen bij UPC. het gaat dan om internet en telefonie. Ik betaal met maandelijks 35 euro voor internet. En ook ongeveer 50 euro aan tele2 per 2 maanden. Ik zit bij KPN.

  Maar nou zit ik te overwegen een pakket inclusief telefonie en internet aan te schaffen. Hoe is dat via de kabel, en wat zijn de verschillen met adsl. En wat voor soort modem krijg je?

  Bedankt.
 • Kijk eens op bijvoorbeeld op breedbandwinkel.nl en meer an dat soort sites wat er bij jou in de omgeving te koop is?

  Van sommige adsl providers weet ik dat ze ook VOIP telefonie bij hun ADSL dienst leveren.

  Van UPC (heb ik zelf ook) heb ik chello light plus telefoon, hiervoor betaal ik ongeveer 32 euro voor het internet en 14,95 voor de telefoon, gaat er 5 euro per maand af als pakketkorting, ben er zelf tevreden over, alleen wil ik bij gelegenheid over op UPc digitale telefonie freetime.

  Bij de kabel had je in de beginperiode het bureneffect , d.w.z. als de hele buurt via de kabel het internet opging gingen de snelheden beduidend naar beneden, door nieuwe technieken is dit tegenwoordig veel minder het geval.

  Bij ADSL krijg je problemen met hoge snelheden als je te ver van de centrale woont, afstand weet ik niet zo.

  ALS JE Chello zou nemen, kun je er volgens mij het beste digitale telefonie freetime bij nemen (in de daluren en weekenden kun je dan gratis naar alle vaste aansluitingen in NL bellen).
 • En hoe zit het met ip's?

  En ik heb nu ook via een andere provider (filternet) mijn mail lopen, en internet via hccnet. Beetje omslagtig, maar filternet wil ik houden voor mijn mail. Lopen smtp.filternet.nl en pop3.filternet.nl ook gewoon in outlook over de kabel>?
 • Als ik het over Chello heb zal de pc bij het herkennen van de aangemelde MAC adres eenip adres toegewezen krijgen waarmee je dan het internet op kunt.
  Bij alle andere providers zal het ip adres dus op hun eigen identificatiemanier uitgegeven worden, dus verkeerde identificatie, geen ip adres, dus geen internet.

  In geval van de mailbox van filternet moet je bij de ingaande post (meestal pop of pop3) de popgegevens van filternet invoeren, meestal pop.providernaam.nl, bij de uitgaande post (smtp) zijn dit de gegevens van de internetprovider, meestal smtp.providernaam.nl.
 • en dit werkt dus gewoon met kabel? dus smtp.chello.nl?
 • In dit geval is het mail.chello.nl voor filternet (inkomende post) neem je gewoon jouw huidige pop adres over.
 • en met dat telefonie, hoe zit het daarmee, hoe zit alles in elkaar met modem enz. Kan ik gewoon mijn huidige telefoon houden die met kpn werkt? En hoef ik dus geen andere telefoons aan te schaffen.

  En met dat ip adres, zou het dus niet meer mogelijk zijn een server te laten lopen zoals ik nu heb? omdat het ip iedere keer verandert, of kan je ook pingen via een mac adres. Verder nog dingen die beter/minder zijn ten opzichte van ADSL. Ligt het er vaak uit, want heb in 3 jaar nog maar 1 dagje zonder internet gezeten…
 • abo is besteld! bij breedbandwinkel.nl chello light met freetime telefonie. Hopen dat het wat is, en geen kat in de zak beslissing is geworden. Hou bevalt alles bij jou nu?
 • Of Chello de goede keus is wil ik niet direct zeggen, wel dat ik zelf wel Chello heb i.c.m. kabeltelefonie heb, hier in Dieren heb ik weinig last van storingen.

  Voor wat betreft jouw server, het ip probleem is op te vangen door een abonnement op bijv. dyndns.org, hier kun je een vast domeinnaam aanmaken, ongeacht wat jouw ip adres gaat worden.

  Mocht je een router aan willen schaffen, denk hierbij er ook aan dat deze DDNS ondersteunt, ik heb een linksys wrt54g, deze werkt prima samen met dyndns.org, anders moet je een proggie op de pc installeren die het contact met dyndns regelt.

  Voor wat betreft de teleffoonaansluiting, je kunt gewoon jouw huidige telefoon gebruiken, alleen is de vraag of jouw telefoon de nummerweergave van UPC ondersteunt, wat bij primafoon is gekocht werkt meestal niet op een andere provider wat nummerweergave betreft, bellen en gebeld worden moet gewoon werken, je kunt ook je huidige telefoonnummer naar upc meenemen, upc zorgt dan voor de opzegging van de kpn abonnement.
 • Trouwens, ik heb niet aangegeven dat ik mijn eigen nummer mee wil nemen. Of gebeurt dit automatisch. ik heb dus besteld bij breedbandwinkel.nl en heb daar naam en adres en abonnement en overige gegevens ingevult, maar niet dat ik mijn huidige nummer mee wil nemen, daar was overigens ook geen mogelijkheid toe om dat in te vullen.

  En hoe zit het met de opzegging van KPN en het overzetten van het nummer, het is toch niet zo dat ik een dag zonder telefoon zit? dat sluit hoop ik gewoon aan?
 • Met zulke vragen kun je het beste bij de kabelboer terecht.
 • kan ook jah, maar meestal is het in het echt wel wat anders, dus wil graagb weten hoe het bij jou gegaan is.
 • Ik ben toen naar de UPC winkel in Arnhem geweest en heb daar mijn wensen kenbaar gemaakt.
 • aha, en jij hebt bij de overschakeling niet lang zonder telefoon gezeten?
 • Als ik me niet vergis overlapten ze elkaar met een dag.
 • kijk eens aan, dus niks van gemerkt?
 • Hoi Vanwalsum, hoe staat het er verder mee? al een keuze kunnen maken?
 • Oh, dacht het al gezegt te hebben. maar idd niet nee.

  Ik ben gegaan voor UPC freetime icm Light. Eerste jaar 30 euro, daarna 40. Ik hoop dat alles meezit, en er niet te veel gedoe meekomt. Want lees veel problemen met UPC.

  Maargoed, het is wel vet goedkoop! Dus we wachten af. Ik krijg vanaf 2 januarie het installatiepakket!
 • Ach ja, 't is in het begin met het aanmelden even weten wat je moet doen, als Chello tenminste geen installateur langsstuurt.

  Je moet dan jezelf met een pc, password, en SID of username op hun netwerk aanmelden (provisioning). www.provisioning.chello.nl

  Hiermee wordt het MAC adres van jouw pc netwerkkaart aangemeld en bij Chello in combinatie met jouw modem MACadres in een database opgeslagen, dit is overigens eenmalig.

  Als alles goed is verlopen kun je het internet op.

  Wel moet je even voor en na het aanmelden de spanning van het modem gedurende een paar seconden afhalen.

  Mocht je een router toepassen kun je gewoon het MAC adres van de aangemelde pc klonen of de aanmeldingshandeling met de router er tussen uitvoeren.
 • Wat bedoel je precies met het klonen van het MAC adres. Moet ik dan in mijn router het zelfde mac adres zetten als in de pc? of in alle pc's hetzelfde mac adres.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.