Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Remote beheer niet meer mogelijk

Anoniem
Aernout
4 antwoorden
 • Tot voor kort beheerde ik mijn pc opo afstand via Extern bureaublad en Remotely Anywhere. Dit werkte perfect. Sinds kort lukt het niet meer om verbinding te krijgen. Alleen via een pc behorende tot het netwerk (intern IP-adres) lukt het wel. Ik vermoedde dat er iets mis was met de Mcafee Personal Firewall en heb deze verwijderd. Omdat dit niet automatisch ging heb ik dit handmatig gedaan met de instructies van Mcafee. De volgende zaken heb ik daarna gecontroleerd:
  XP SP 2 Firewall is uitgeschakeld
  Poorten staan open en zijn geforward naar het juiste IP-adres
  Ip-adres van de te beheren PC is juist

  Kan het zijn dat Mcafee ook na deinstallatie poorten geblokkeerd houdt via het register? Wat kan ik nog doen om na te kijken waar de blokkade blijft zitten?

  Ik gebruik een Linksys WRT54gs router met firmware v4.70.6_Hyperwrt-2.1b1-(Thibor).

  Bedankt

  Obiwan
 • Beste,

  gebruik gewoon VNC, gebruik ik ook op NT fileserver, en werkt perfect. Download eerst het programma voor op de computer die het signaal (bij een gebrek aan beter woord) uitzendt. Download vervolgens de client software die het signaal ontvangt. Dit is gratis voor thuisgebruik. (Wel nog even opletten ofdat de firewall de poorten forward!!!)

  Veel plezier ermee!
 • Ga ik proberen, maar is niet echt antwoord op mijn vraag. Remotely Anywhere is een soortgelijk programma. Dit werkte voorheen altijd goed evenals Remote Desktop. Nu werkt het op de een of andere manier niet meer.

  Obiwan
 • Real VNC werkt ook niet vanaf het externe ip-adres. Achter de router werkt het wel.

  Ik denk dat ik de router maar eens een harde reset geef.

  Obiwan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.